top of page
Ara

Apple, VirnetX patent davasında 1,1 milyar dolardan fazla tazminat ödeyebilir

Federal yargıç, Apple'ın VirnetX Holding lehine 502,8 milyon dolarlık bir patent ihlali kararın iptali yönündeki talebini reddetti

Apple, VirnetX patent davasında 1,1 milyar dolardan fazla tazminat ödeyebilir

Federal yargıç, Apple'ın VirnetX Holding lehine 502,8 milyon dolarlık bir patent ihlali kararın iptali yönündeki talebini reddetti ve 1,1 milyar doları aşan iki davada Apple’ın toplam ödeyeceği tutarın üzerinde faiz ve telif haklarını VirnetX Holding'e verdi.


Teksas, Tyler'daki ABD Bölge Yargıcı Robert Schroeder Cuma günü yayınlanan bir kararda, Apple'ın yeni bir duruşma talebini ve diğer bazı iddiaları reddettiği belirtildi.


Bunlar arasında VirnetX’in alacağı tazimatın 113,7 milyon doları geçmemesi ve jüri üyelerine ABD Patent ve Ticari Marka Bürosunun VirnetX’in iddialarını "patentsiz" olarak kabul ettiği söylenmesi gerekiyordu.


Ekim ayında jüri üyeleri, Apple'ın çeşitli iPhone ve iPad sahiplerinin bağlanabileceği sanal özel ağlar olarak bilinen güvenli ağlarla ilgili iki VirnetX patentini ihlal ettiğini tespit etti.


Schroeder ayrıca, jüri tarafından belirlenen oranı yansıtarak gelecekteki ihlaller için birim başına 84 sentlik telif hakkı ödemesini kararlaştırdı. Apple, gelecekteki telif ücretlerinin bedelsiz olması aksi takdirde, birim başına 19 sentten fazla olmaması gerektiğini söylemişti.


Apple ve VirnetX, yorum yapmayı reddetti.


Öğleden sonra yapılan işlemlerde VirnetX hisseleri 5,63 dolardan 54 sent veya %10,8 oranında arttı.


Merkezi Cupertino, California'da bulunan Apple ve Nevada, Zephyr Cove'da bulunan VirnetX, on yıldan uzun süredir patent davalarında mücadele ediyordu.


Geçtiğimiz Mart ayında Apple, ABD Yüksek Mahkemesi'nin iPhone üreticisinin daha önceki bir patent davasında yaptığı temyiz başvurusunu reddetmesinin ardından VirnetX'e 454 milyon dolar ödedi.


18 Aralık tarihli bir mahkeme başvurusunda Apple, son ödenecek tazminatın her iki durumda da ödemesini 1,116 milyar dolara çıkarabileceğini söyledi.

Etiketler:

0 yorum
bottom of page