top of page
Ara

Elon Musk, yatırımcılara Twitter’ın iş gücünde %75 küçülme olacağını söyledi

Elon Musk, 70 milyar dolarlık Twitter satın alma anlaşmasında potansiyel yatırımcılara sosyal medya platformunun işgücünü dörtte üç oranında azaltacağını açıkladı

Elon Musk, yatırımcılara Twitter’ın iş gücünde %75 küçülme olacağını söyledi

Twitter şu anda dünya çapında 7.500 çalışanı bulunuyor ve Musk'ın planı, uygulamayı 2.000'den fazla çalışanla bırakacaktı. Washington Post tarafından elde edilen bilgilere göre, Musk'ın Twitter'ı yeniden yapılandırma planlarını detaylandırdı.

Musk'ın Twitter'ı nasıl karlı hale getirmeyi planladığına da ışık tutuyor. “Daha etkili” (yani daha ucuz) çalışanları işe almadan ve abonelik gibi daha fazla gelir getireceğine inandığı girişimleri genişletmeden önce, personelin çoğunu işten çıkarmak ilk adım olması bekleniyor. Şirketin mevcut yönetimi ise farklı görüşte. Aboneliklerin kârlı olacağını düşünmediklerini ve bunun yerine Twitter'ın iş modeline zarar verebileceğini söylediler.


Çalışanlar hareketi protesto etti, ancak Twitter yöneticileri bunun teknoloji şirketleri arasında yaygın bir uygulama olduğunu söylüyor.


Şirket ayrıca, yöneticilerin çalışanları sayısal bir eğri üzerinde derecelendirmesine olanak sağlayan yeni bir performans denetleme sistemi üzerinde bir süredir çalıştıklarını ve yakında kurmayı planlıyor.


Twitter, geçen yıl işgücüne yaklaşık 2,3 milyar dolar harcayarak işgücünün bir kısmını yeniden yapılandırmayı planladı ve üst yönetimin toplam maaşlarda yaklaşık 1,27 milyar dolar tasarruf etmek istedi. Şirket ayrıca altyapısından kesintiler yapmak ve bazı veri merkezlerinin kullanımına son vermek istemişti.


Perşembe günü, Twitter, ay boyunca yüzde 11'den fazla artışla 52.44 ABD dolarından işlem görüyordu, ancak geçen yıl işlem gördüğünden yaklaşık yüzde 13 daha düşüktü.


Bu arada uzmanlar, yeni kurulacak ekibin platformdaki yanlış bilgilerle mücadele edemeyeceğine inanıyor.


Son olarak, Elon Musk anlaşmanın gündeme gelmesinden bu yana yatırımcılara Twitter için çok fazla para ödediğini itiraf etti. Hisse başına 54.20 ABD doları teklifi, o sırada Twitter'ın fiyatından yaklaşık üçte bir daha yüksekti. Twitter'ın satın alma anlaşması önümüzdeki Cuma günü sonuçlanması bekleniyor.

1 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page