top of page
Ara

Apple’ın yeni iPhone modellerinde yalnızca bir modeli en hızlı 5G'yi destekleyecek

Tüm 2020 iPhone'lar 5G'ye sahip olacak, ancak yalnızca en üst düzey modelde hızlı milimetre dalga 5G için gereken anten ve pil için yer var

Bir kablosuz endüstri şirketine göre, Apple'ın duyuracağı yeni iPhone'lardan yalnızca birinin, 5G kablosuz hizmetinin daha hızlı milimetre dalga özelliğini destekleyeceğini söyledi.


Yeni iPhone 12 hattındaki tüm telefonlar, daha yavaş ancak daha yaygın olan Sub-6 tipi 5G hizmetini destekleyecek, ancak yalnızca hattaki en büyük, en son teknolojiye sahip telefon, büyük olasılıkla iPhone Pro Max adı verilen 6,5 inç ekranlı bir cihaz olacak. milimetre dalga 5G'yi de destekleyecek.


Kaynak, yalnızca hattaki en büyük telefonun, milimetrik dalga için gerekli olan özel anten tasarımı ve milimetrik dalganın önemli güç çekimini karşılamak için gereken daha büyük pil için yer olduğunu söylüyor. Ayrıca Pro Max'in yalnızca ABD, Kore ve Japonya sürümleri 5G'yi destekleyeceği olası.


24 GHz ile 39 GHz arasında yüksek frekanslı radyo spektrumu üzerinde hareket kabiliyetine sahiptir ve saniyede 1 gigabit'e (Gbps) kadar ve bazen de ötesinde indirme hızları sunuyor.


6 GHz'in altında daha düşük frekans spektrumu kullanan Sub-6, daha çok iyi bir 4G bağlantısına benzeyen hızlar üretebiliyor. Bu yaz ABD 5G pazarını inceledikten sonra OpenSignal, yaklaşık 51 Mbps'lik ortalama 5G indirme hızı ve 29 Mbps'lik 4G ortalama indirme hızı buldu. Bunun nedeni, ABD kablosuz operatörlerinin artık milimetre dalgadan çok daha fazla Sub-6 kapsama alanı sunmasıdır. Sub 6 hizmeti, daha yavaş olsa da, baz istasyonu başına daha fazla kullanıcıyı destekleyebilir ve daha uzak erişime sahip olduğundan, daha uygun maliyeti göze çarpıyor.


Bir dizi sızıntıya ve rapora göre Apple, yakında Pro Max ve 6.1 inç iPhone Pro dahil olmak üzere iki yüksek kaliteli iPhone'u duyuracak. Şirketin ayrıca bir çift daha düşük fiyatlı model, 5.4 inç iPhone 12 ve 6.1 inç iPhone 12 Max duyurması bekleniyor.


Kaynak, Apple'ın önümüzdeki baharda iPhone SE'nin yükseltilmiş bir sürümü olan iPhone 12 serisinde yeni bir düşük fiyatlı 4G iPhone piyasaya sürebileceğini ekliyor.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page