top of page
Ara

Apple CEO'su Tim Cook, otonom arabalar hakkında konuştu

Apple şefi Tim Cook, Pazartesi günü New York Times tarafından yayınlanan bir röportajda, sürücüsüz arabaları teknoloji devi için ideal bir yatırım olacağını düşündüğünü söyledi

Apple şefi Tim Cook, Pazartesi günü New York Times tarafından yayınlanan bir röportajda, sürücüsüz arabaları teknoloji devi için ideal bir yatırım olacağını düşündüğünü söyledi.


Apple markasını taşıyan otonom bir araçtan bahsetmek, uzun süredir iPhone üreticisinin etrafında dönen söylentiler arasında ve gün geçtikçe iddiaların ardı arkası kesilmeden artmaya devam ediyor.l


Cook, Kara Swisher ile bir Sway podcast sırasında "Otonom bir araba bir robottur ve bu yüzden otonomiyle yapabileceğiniz pek çok şey vardır; Apple'ın ne yaptığını göreceğiz," dedi.

"Donanımı, yazılımı ve hizmetleri entegre etmeyi ve bunların kesişme noktalarını bulmayı seviyoruz çünkü sihrin burada gerçekleştiğini düşünüyoruz."

Cook, Apple'ın otomobil üreticileri tarafından kullanılan otonom sürüş teknolojisi platformu oluşturması için bir seçenek olabileceğini ima etti.


Araçlarda otonom sürüş yetenekleri geliştiren şirketler arasında yer alan elektrikli otomobil üreticisi Tesla'ya hayranlığını dile getirdi.


Cook, "Tesla sadece liderliği sağlamakla kalmayıp, elektrikli araç alanında böylesine uzun bir süre liderliği sürdürmekle inanılmaz bir iş çıkardı" dedi.


Japon otomobil üreticisi Nissan ve Güney Kore merkezli Hyundai, Şubat ayında kendi kendine giden otomobiller konusunda Apple ile olası ittifaklara ilişkin haberleri yalanladı.


Apple'ın Project Titan'ı elektrikli otonom araçlara adanmıştır ve birkaç yıldır çalışmaktadır - ancak girişimin ayrıntıları gizli tutulmuştur.


Apple ilk olarak 2016 yılında kendi kendine sürüş teknolojisini açıkladı ve Cook o zamandan beri otonom sürüş sistemlerini gelecek için bir "çekirdek teknoloji" olarak gördüğünü söyledi.


Cook ile yapılan röportaj, Apple'ın Facebook ve Fortnite video oyunu yapımcısı Epic ile App Store üzerindeki sıkı kontrolü hakkında yaşadığı çatışmalar da dahil olmak üzere bir dizi sıcak konuya değindi.


ABD yasa düzenleyicileri, Apple'ın işlemlerden komisyon aldığı App Store üzerindeki kontrolünün gücün kötüye kullanımı olup olmadığını araştırıyor, çünkü mağaza mobil cihazları için dijital içerik için tek yer.


Apple, kullanıcıları bilgisayar korsanlarından, gözetlemeden ve diğer tehlikelerden korumanın ayrılmaz bir parçası olarak App Store üzerindeki kontrolünü kararlı bir şekilde savundu.


Cook, "App Store'un ekonomik bir mucize olmadığını iddia etmenin zor olduğunu düşünüyorum" dedi.


"Apple, yılda yarım trilyon doların üzerinde bir ekonomi yaratılmasına yardımcı oldu ve ortaya çıkardığı yenilik ve mağazayı yönetme masrafları için bunun çok küçük bir kısmını alıyor."

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page