top of page
Ara

Apple CEO'su Tim Cook ilk kez milyarder listesinde

Apple şimdi 2 trilyon dolar değerinde ilk şirket olma kilometre taşına yaklaşıyor

Apple, CEO, Chief executive officer, director, Tim Cook, Steve Jobs

Apple CEO'su Tim Cook, Cupertino merkezli iPhone üreticisi önceki tüm rekorları kırdığı için ilk kez milyarder oldu ve şu anda 1.84 trilyon doların üzerinde değeriyle dünyanın en değerli şirketi oldu.


Cook'un net değeri 1 milyar doları geçti ve onu resmen milyarder yaptı.


Cook, ancak Amazon'un Kurucusu ve CEO'su Jeff Bezos (187 milyar dolar), eski Microsoft CEO'su Bill Gates (121 milyar dolar) ve Facebook CEO'su Mark Zuckerberg gibi Bloomberg Milyarderler listesindeki diğer CEO'ları yakalamak için hala uzun bir yolu var. (102 milyar dolar).


BBC, "Cook doğrudan 847.969 hisseye sahip ve geçen yıl maaş paketinin bir parçası olarak 125 milyon dolardan fazla eve götürdü."


Apple şimdi 2 trilyon dolar değerinde ilk şirket olma kilometre taşına yaklaşıyor.


Apple geçen hafta Suudi Arabistan'ın devlete ait petrol şirketi Saudi Aramco'yu geride bırakarak dünyanın en değerli şirketi oldu.


Güçlü kazanç raporu, Apple hisselerinin yüzde 10,47 oranında kapanarak dünyanın en değerli halka açık şirketi haline gelmesine ve dünyanın en büyük petrol üreticisini geçmesine yardımcı oldu.


Büyüyen hizmetler ve giyilebilir ürünler işine devam eden Apple, 2 trilyon dolarlık değerleme işaretine dokunan ilk şirket olmaya hazırlanıyor.


Apple, 2018'de 1 trilyon doları aşan ilk ABD şirketi oldu.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page