top of page
Ara

Amazon’un yeni projesi 'Yüzüklerin Efendisi’ kısa sürede 25 milyon izleyiciye ulaştı

Dünyaca ünlü teknoloji şirketi, “Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri” serisinin ilk gününde dünya çapında 25 milyondan fazla izleyiciye ulaştığını belirtti

Amazon’un yeni projesi 'Yüzüklerin Efendisi’ kısa sürede 25 milyon izleyiciye ulaştı

Amazon.com yaptığı yatırımların meyvesini toplamaya başladı. Dünyaca ünlü teknoloji şirketi, “Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri” serisinin ilk gününde dünya çapında 25 milyondan fazla izleyiciye ulaştığını belirtti.


Amazon, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, JRR Tolkein tarafından yazılan ve “Hobbit” öncesi döneminin anlatıldığı dizi, teknoloji devinin Prime Video hizmetindeki şimdiye kadarki en büyük çıkışa imza atmayı başardı.


Amazon, platformda yayınlanan içeriklerinin hakkında fazla veri paylaşan bir şirket olmamasına karşın, başarı rakamlarını ve ölçeklerini reklamverenlere bildirmek için daha fazla bilgi paylaşmaya başladı.

Amazon, Netflix ve Walt Disney'in Disney+'ı gibi akış platformlarına karşı rekabet etmek amacıyla, yaklaşık olarak 1 milyar dolar yatırım yaptı. “Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri” yapımı bu ay dünya çapında 240'tan fazla ülke ve bölgede yayınlandı ve yeni bölümler 14 Ekim'e kadar haftalık olarak yayınlanacak.


Amazon, son dönemde rekabetin arttığı dönemde platforma yeni izleyicileri çekmek için giderek daha fazla gişe rekorları kıran yapımlara yatırımlarını arttırmaya devam ediyor.


Keza Netflix, abone kayıplarını azaltmak için bu yılın başlarında yayınlanan "Stranger Things"in yeni sezonuna onay verirken, Warner Bros Discovery geçen ay, ünlü yapımlardan "Game of Thrones" serisinin öncesinde geçen "House of the Dragon"u yayınladı.

0 yorum
bottom of page