top of page
Ara

Amazon'un Türkiye'de açacağı ilk sipariş karşılama merkezi 1000 kişiye istihdam yaratacak

İstanbul'da kurulacak sipariş karşılama merkezi 2022 sonbaharında açılacak ve müşterilere hızlı ve güvenilir teslimat sağlarken yeni iş imkanlarının önünü açması bekleniyor

Amazon'un Türkiye'de açacağı ilk sipariş karşılama merkezi 1000 kişiye istihdam yaratacak

Amazon, 2022 sonbaharında İstanbul'da ilk sipariş karşılama merkezini açmayı planladığını duyurdu. Site İstanbul'da olacak ve ilk yıl içinde 1.000 yeni iş yaratacak ve müşterilere hızlı ve güvenilir teslimat sağlarken yerel topluluklar için kaliteli işler yaratacak. Amazon, Türkiye'de artan müşteri talebini karşılamaya yardımcı olacak yeni siteye 100 milyon dolardan fazla yatırım yapıyor.


İkmal merkezinin lansmanı, Amazon'un Türkiye'ye olan bağlılığını göstermektedir ve ayrıca Amazon'da satış yapan ve hem Türkiye'de hem de yurtdışında satışlarını artırarak sayıları giderek artan küçük bağımsız işletmeleri destekleyecektir.


Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu konuyla ilgili olarak, “Her zaman vurguladığımız gibi Türkiye, eşsiz stratejik konumu, üretim kabiliyetleri, geniş yetenek havuzu, lojistik altyapısı ile uluslararası yatırımcıların odağında. güçlü, dayanıklı ve hızlı büyüyen ekonomisi ile liberal ve iş dostu bir yatırım ortamı sunmaktadır. Bu değer önerisi ile ülkemiz, uluslararası yatırımcıların Ar-Ge, tasarım, üretim, lojistik, eğitim ve yönetim gibi birçok alanda faaliyetleri için bölgesel bir merkez konumundadır. Sürdürülebilirliği ve yeşil dönüşümü ön planda tutan ve istihdam yaratan Amazon'un Türkiye'deki ilk lojistik üssü için aldığı yatırım kararı bu gündemin somutlaşmış hali oldu. Bu yatırım, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizin sürekli gelişen lojistik altyapısı ve pandemi döneminde hem arz hem de talepte ivme kazanan e-ticaret sektörümüz için çok önemli. Bu da e-ticaret sektörümüzü hem iç piyasada hem de global arenada daha da güçlendirecek. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi olarak, başından beri takip ettiğimiz ve Amazon ekibiyle hem sahada hem de bürokratik süreçlerde yakın çalışarak desteklediğimiz bu yatırım kararını kamuoyuyla paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Amazon ekibine ülkemize güvenip yatırım yaptıkları için şükranlarımı sunuyorum.” dedi.


İstanbul'un Tuzla ilçesinde faaliyetlerine başlayacak olan yeni Amazon sipariş karşılama merkezi için işe alım sürecinde mühendisler, İK ve BT uzmanları, sağlık ve güvenlik ve finans uzmanları ve operasyon yöneticileri dahil olmak üzere bir dizi yeni görevler için işe alımlar devam ediyor. Ayrıca, Müşteri talepleri ve teslimat süreçlerini takip edecek kişilerin istihdamı ise önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor.


Amazon'un giriş yaptığı pazarlarda istihdam fırsatları yaratmanın ötesinde, küçük ve orta ölçekli işletme (KOBİ) satış ortaklarının başarısına yatırım yapmayı önceliklendiriyor. Amazon, çoğu Fulfillment by Amazon depolama ve teslimatı kullanarak yüz milyonlarca müşteriye ulaşarak, markalarını kurarak, satışları artırarak ve istihdam yaratarak işlerini büyütmelerini sağlamak için yenilik yapmaya devam ediyor.


Amazon, geçen yıl satış ortağı başarısına 18 milyar dolardan fazla yatırım yaptı ve Amazon'daki işlerini yönetmelerine ve büyütmelerine yardımcı olmak için 250'den fazla araç ve hizmet başlattı. Küresel olarak KOBİ'ler, mağazamızda satın alınan her şeyin %50'sinden fazlasını satıyor ve satışların yaklaşık %60'ını oluşturuyor.


Amazon'un 2040 yılına kadar işletme genelinde net sıfır karbon olma taahhüdünün bir parçası olarak bina, ısıtma ve sıcak su sistemleri de dahil olmak üzere %100 elektrikle çalışan ekosisteme geçiş için çalışmalarını sürdürüyor.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page