top of page
Ara

Amazon'un tüketici işletmeleri direktörü gelecek yılın başlarında emekli olacak

Amazon.com tüketici işinin CEO'su Jeff Wilke, şirkette yirmi yıldan fazla bir süre sonra gelecek yılın başlarında emekli olmayı planladığını söyledi

Amazon.com tüketici işinin CEO'su Jeff Wilke Cuma günü yaptığı açıklamada, şirkette yirmi yıldan fazla bir süre sonra gelecek yılın başlarında emekli olmayı planladığını söyledi. Haberler, şirketin kurumsal blogunda yayınlanan dahili bir not aracılığıyla duyuruldu. WIlke, doğrudan şirketin kurucusu ve genel müdürü Jeff Bezos'a rapor veren Amazon'daki belirli işletmelerin iki şefinden biriydi. (Diğeri, Amazon’un bulut bilişim bölümünü yöneten Andy Jassy.)


Lojistik ve tedarik zinciri dahil olmak üzere Amazon'un operasyonlarını yürüten dünya çapındaki operasyonlardan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Dave Clark, Wilke'nin rolünü devralacak.


Wilke'nin neden emekli olduğu açık değil, özellikle perakende sektöründeki kişiler Bezos ayrılırsa Amazon'u çalıştırmak için sıraya girebileceğini düşündüklerinden. Wilke'nin dahili notu da pek fikir vermedi. "Yeni bir işim yok ve Amazon ile her zamanki kadar mutlu ve gurur duyuyorum.


Bu şirketi büyütürken kurduğumuz derin ilişkilere değer veriyorum. Öyleyse neden ayrılalım? Tam zamanı" diye yazdı. Wilke ayrıca Dave Clark'ın devreye girip organizasyona liderlik etme zamanının geldiğini söyledi.


Öyleyse, Amazon'un devasa deposu ve dağıtım ağını inşa etmekle tanınan Dave Clark kim ve bir gün Bezos'u kim devralabilir? Fortune'a göre, Georgia ve Florida'da büyüdü ve ebeveynlerinin halı mağazasında, lise yıllarında bir Publix Süpermarket ve bir Servis Ürünleri mağazasında çalıştı. Auburn Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra bir lise müzik öğretmeni olarak zaman geçirdi, ancak işletme okulundan kısa bir süre sonra Seattle'a gitti ve Amazon'un "Pathways" liderlik geliştirme programına başladı.


Clark, 2001'de Kentucky'deki bir ikmal merkezinin operasyon müdürü olmaktan, 2003'te tüm Kuzeydoğu depolarının genel müdürlüğüne kadar Amazon'un lojistik operasyonunda hızlı bir şekilde yükseldi. 2010'a kadar, Kuzey Amerika operasyonlarından sorumlu başkan yardımcısıydı ve 2013'te terfi etti.


Şu anki işi, dünya çapındaki operasyonlardan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı. Bir lojistik ve operasyon uzmanının perakende sektöründeki en büyük ikinci işi nasıl yürüteceğini görmek ilginç olacak. Yakından izliyor olacağız.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page