top of page
Ara

Amazon, Türkiye'deki faaliyetlerini genişletmeye devam ediyor

Dünya e-ticaret devlerinden Amazon, Türkiye’deki operasyonunu genişletiyor. Şirket, Gebze’de operasyon merkezi kurulması için Ceva Logistics ile anlaştığını duyurdu

Amazon, Türkiye'deki faaliyetlerini genişletmeye devam ediyor

2018 yılında Türkiye pazarına giren Amazon, dünyayı sarsan pandemi ile birlikte artan e-ticaret hacmiyle Türkiye’deki operasyonlarını genişletmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl kullanıcılarına ücretsiz ve hızlı teslimat hizmeti veren ‘Prime’ servisini Türkiye’de başlatan Amazon, yeni depo kurma çalışmalarını hızlandırdı. Şirket, Gebze’de operasyon merkezi kurulması için Ceva Lojistik ile anlaştığını duyurdu.


Amazon’un Gebze’de kuracağı tesiste Ceva Lojistik, ürünlerin depolanması, stok yönetimi ve dağıtımından sorumlu olacağı açıklandı. Yatırım ile Gebze’de binden fazla yeni istihdam yaratılacağı bekleniyor.


Amazon, Türkiye’ye geldikten kısa bir süre sonra satıcılar için kargo hizmetini de getirdi. Amazon’un bu anlamda 2 deposu bulunuyor. Söz konusu hizmetle satıcı adına ürünü muhafaza edip, paketleyip ve kargo işlemleriyle ilgileniyor. Türk girişimcilerle entegre bir şekilde çalışan servis, Amazon Türkiye bünyesindeki satıcıları önemli bir yükten kurtarmayı hedefliyor. Hızlı teslimat için İstanbul’un Avrupa yakasına da yatırım yapacağı söylentiler arasında.


Yeni depo konusunda anlaştığı Ceva Logistics, üçüncü parti lojistik hizmetleri alanında büyük ya da orta ölçekli ulusal ve çokuluslu şirketler için nakliye ve tedarik zinciri çözümleri sağlayan bir şirket. Şirketin, 160'tan fazla ülkede binden fazla tesisinde 80 bin civarında çalışanı bulunuyor. Ceva Logistics’in hem Kontrat Lojistiği hem de Navlun Yönetimi alanlarında geniş bir hizmet sunuyor.


Ayrıca Amazon Türkiye, bu hafta başında gıda ve içecek kategorisi açarak, market/perakende alanına da giriş yapmıştı. Sunulan kategoride konserve gıdadan alkolsüz içeceklere, atıştırmalıklardan bakliyat ve baklagillere kadar binlerce çeşit ürün erişime açılmıştı.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page