top of page
Ara

Amazon CEO'su Jeff Bezos, servetine 15 dakika içinde 13.5 milyar dolar kattı

Jeff Bezos, 2019'da ultra zengin milyarder arasında yer almıyor olsa da, 2020'de bu durum değişebilir.

Amazon CEO, Jeff Bezos

Amazon CEO'su Jeff Bezos'un serveti Perşembe günü sadece 15 dakikada 13,5 milyar dolar artış gösterdi.


  • Bezos'un 116 milyar dolarlık servetinin büyük kısmı, Blue Origin ve geri kalanını içeren Washington Post gazetesi gibi girişimlerle Amazon hisselerinden geliyor.

  • Perşembe günkü hisse senedi artışı, 2019'un dördüncü çeyreği için 87 milyar dolar gelir elde ettiğinden, 2018'in dördüncü çeyreğinde 72,4 milyar dolardan artışla Amazon için verimli son çeyreğinin ardından geldi.

Dünyaca ünlü e-ticaret sitesi Amazon, agresif büyümesinin meyvelerini toplamaya başladığı içinde bulunduğumuz dönemde şirket CEO'su Jeff Bezos'un serveti Perşembe günü sadece 15 dakikada 13,5 milyar dolar büyüdüğü kaydedildi. 56 yaşındaki servetin büyük bir kısmı Amazon'un hisselerinin yaklaşık %12'sine sahip olmasından geliyor. Ayrıca, Bezos'un serveti Temmuz 2018'de 150 milyar doları aştıktan sonra modern tarihin en zengin insanları arasında yer almıştı.


Özellikle son dönemlerde artan yatırımcı ilgisi, Amazon'un hisselerinin Perşembe günü New York'taki işlemlerden sonra %12 civarında artarak 2.100 $'a ulaşmasından sonra geldi. Hisse senedinin değerindeki artış, mevcut net değerini yaklaşık 129 milyar dolara yükselteceği ve Microsoft kurucusu Bill Gates'in önüne geçileceği öngörülüyor. İkili, geçen yıl dünyanın en zengin insanının yerini aldılar. Bezos, Bezos Expeditions aracılığıyla faaliyet gösteren güçlü bir yatırımcılar arasında yer alıyor. Bezos'un havacılık şirketi - Blue Origin ve Washington Post gazetesi de dahil olmak üzere - servetine katkıda bulunan diğer gelir kaynakları arasında yer alıyor.


Amazon, bir günde teslimat vaadiyle faaliyet gösteren Amazon Prime, üyeleri için varsayılan hale getirme konusunda aldığı risk, 2019'un dördüncü çeyreği için önceki yıla göre 72.4 milyar dolardan 87 milyar dolar gelir elde etti.


Teknoloji ve e-ticaret devi, hisse başına 4,04 dolarlık olan beklentilere karşılık hisse başına kazanç 6,47 dolar sağladığı bildirildi.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page