top of page
Ara

AIESEC, tek bir vizyon doğrultusunda dünya barışı ve insanların potansiyelinin keşfedilmesini sağlar

AIESEC, tek bir vizyon doğrultusunda dünya barışı ve insanların potansiyelinin keşfedilmesi sağlıyor

AIESEC, tek bir vizyon doğrultusunda dünya barışı ve insanların potansiyelinin keşfedilmesini sağlar

AIESEC, 1948 yılında kurulan ve günümüzde 100’den fazla ülkede faaliyet gösteren AIESEC, gençlerin liderlik potansiyellerini ortaya çıkarmaya yardımcı olarak dünya barışına katkıda bulunmayı amaçlayan uluslararası bir organizasyon olarak faaliyetlerini sürdürüyor.


Dünyaya duyarlı gençlere; zorlayıcı,kendilerini geliştirebilecekleri,modern dünyanın yetkinliklerine sahip olabilecekleri, yeni kültürlerle tanışabilecekleri ve konfor alanlarından çıkabilecekleri fırsatlar sağlayarak onları topluma pozitif etkilerde bulunabilecek liderler haline getirmek AIESEC’in sunduğu projelerin ortak amaçları arasında yer alan AIESEC, Global Talent programıyla gençlere yurt dışında profesyonel bir staj deneyimi vaat ediyor. Bu program ile yeni mezun adaylar global firmalarda ya da küçük işletmelerde yetkinliklerine uygun olarak kazandıkları bu profesyonel tecrübenin yanında uluslararası bir çalışma ortamında bulunarak iş hayatında rakiplerinden bir adım öne geçmelerine olanak sağlar. Dahası AIESEC, Global Volunteer programı ile Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları çerçevesinde uluslararası bir gönüllülük deneyimi sunuyor.


Bunlardan ilki, AIESEC Global Volunteer ile gençlere yönelik yurt dışında gönüllü olarak 6-8 hafta süren sosyal sorumluluk projelerine katılım göstererek dünyaya katkıda bulunabilir ve bu süreçte konfor alanlarının dışına çıkarak güçlü ve zayıf yönlerini keşfetmelerinin önünü açıyor. Bir diğer program olan Global Teacher ise öğretmenlik alanı öğrencileri veya bu alanda mezun olmuş gençlerin yurt dışındaki sivil toplum kuruluşları, eğitim kurumları veya uluslararası okullarda deneyim almaları için tasarlanmış 9-78 haftalık staj programlarıdır. Bunlara ek olarak dileyenler için Global Host programı ile yabancı bir bireyi kendi evlerinde ağırlayarak dünyayı evlerine getirebilirler. “Liderlik” temasının başrol oynadığı AIESEC e üye olarak katılarak da aslında liderlik becerilerinizi “yaparak öğrenme” modeli ile geliştirebilirler.


Peki, nedir bu liderlik?

Neden AIESEC'te özellikle genç liderlere ve onların gelişimlerinin desteklenmesine bu kadar ihtiyaç duyuluyor? Liderlik bir gruptaki diğer kişileri etkileme, onları belli amaçlar etrafında toplayabilme ve belirlenen amaçları gerçekleştirmek için söz konusu kişileri harekete geçirme süreci olarak tanımlanabilir. Lider, vizyon ve hedefleri oluşturan kişidir. Dünyamızın geleceğinin şekillenmesinde ve yine dünya barışına ulaşılma yolunda pozitif role sahip olunması her gencin sorumluluğundadır. Ancak bu kapsamda genç bireylerinin potansiyellerini kullanması için bazı etkenlere ihtiyaç duyulmaktadır. Gençlere global ve pratik tecrübeler sunarak dünyayı farklı açılardan görmelerini amaçlarken, değişime açık bireyler olmalarına da katkı sağlamak bu yolda yapılması gereken en öncelikli niteliklerdendir. Bu doğrultuda AIESEC, genç liderlere gelecekleri için doğru adımı atabilmelerin temellerini oluşturmalarına yardımcı oluyor.


Bilinenin aksine liderlik, sadece doğuştan gelen karakteristik bir özellik olmayıp sonradan öğrenilebilen ve geliştirilebilen bir yetkinliktir. Genç liderler, vizyon sahibi olmalı ve amaçları doğrultusunda kendilerini ve önderlik ettikleri topluluğu motive etmelidirler. Bireyler, liderliğin uzun bir yolculuktan ibaret olduğu unutmamalı, hatta hedeflerini açık ve net belirlemeli ve kendi potansiyellerini her zaman en iyi şekilde kullanmalıdırlar. Güçlü liderler çevreleriyle başarılı iletişimler kurabilirler. ve sonuç odaklı bakış açılarıyla bağlantıları iyi kurarlar ve sorunları en verimli şekilde çözmenin yolları konusunda üstün yeteneklere sahiplerdir. Daha iyi bir dünya, daha iyi bir gelecek gençlerin elindedir. Gençlerin potansiyellerini keşfetmeleri sağlanmalı, bugünün ve yarının güçlü liderlerine, dünyayı daha iyi bir yer yapmaya katkıda bulunmaları için bütün kaynaklar sağlanmalıdır.


AIESEC olarak gençlerin sorumlu ve girişimci birer lider olarak gelişirken, 6 değerimiz ile onların sağlam bir temel oluşturmalarını, geleceklerine anlam katmalarını sağlamaktadır. Hayatları boyunca, dünyada pozitif etki yaratacak ve sorumluluk sahibi kararlar almalarını sağlayacak olan bu değerler ile onları etkilemek AIESEC'in temel değerlerinin amacıdır.


Daha fazla bilgi için: aiesec.org.tr


AIESEC İstanbul şubesinde yer almak isterseniz AIESEC İstanbul Beyoğlu seçeneğini seçebilirsiniz. Ayrıca, 0545 770 45 25 numarasından AIESEC İstanbul'a ulaşabilirsiniz.

0 yorum
bottom of page