top of page
Ara

1 milyon kullanıcıyı aşan TurkNet hız konusunda tekrar zirvede

Türkiye’nin hızla büyüyen ve dünya standartlarında interneti yarının hizmet anlayışıyla herkese ulaştırmak için çalışan TurkNet’in kullanıcı sayısı 1 milyonu geçti

1 milyon kullanıcıyı aşan TurkNet hız konusunda tekrar zirvede

Türkiye'nin hızla büyüyen internet sağlayıcısı TurkNet, dünya standartlarında yüksek hızlı, sınırsız ve taahhütsüz internet hizmetini sunarak abone sayısını 1 milyonun üzerine çıkardı. 2024'e bu etkileyici abone sayısıyla giren TurkNet, her geçen gün genişleyen altyapısıyla Türkiye'nin internet hız skorlarını artırarak, Speedtest Intelligence 4. çeyrek raporunda 10. kez zirvede yer aldı.


TurkNet, 2023 yılında da liderliğini sürdürdü. Ookla'nın yayınladığı Speedtest Intelligence verilerine göre, TurkNet yüksek hızlarıyla 2023'ün 4. çeyreğinde 10. kez lider oldu. Ortalama indirme hızı, gecikme süresi ve tutarlılık kategorilerinde 2022'nin üçüncü çeyreğinden bu yana zirvede yer aldı. TurkNet kullanıcıları, 66.57 Mbps ortalama indirme hızı ve 13 ms gecikme süresiyle Türkiye genelinde en hızlı interneti kullanıyor. Ayrıca, TurkNet abonelerinin %81.5'i en yüksek tutarlılıkta interneti, en az 25 Mbps indirme ve en az 3 Mbps yükleme hızıyla kullanıyor.


Veri kullanımında da TurkNet öne çıkıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) 2023 3. çeyrek raporuna göre, Türkiye genelinde ortalama veri kullanımı 250.3 GB iken, TurkNet kullanıcılarının ortalama veri kullanımı 321 GB olarak kaydedildi. TurkNet kullanıcıları, Türkiye geneline göre %28 daha fazla data kullanımı yaparak yüksek hızları sayesinde yüksek çözünürlüklü videoları izleyebiliyor ve hızlı bir şekilde indirme ve yükleme yapabiliyorlar.


TurkNet, 2023 yılında 1 milyon 200 bin haneye kadar ulaştırdığı 1.000 Mbps'ye kadar indirme ve yükleme hızındaki TurkNet GigaFiber altyapısı ile yatırımlarına devam ediyor. 2024 hedefi ise 2 milyon haneye ulaşmak. Ayrıca, TurkNet, gençlerin ve girişimcilerin teknoloji üretimine destek olmak amacıyla 28 Teknopark ve 129 devlet üniversitesinin internet altyapısını TurkNet GigaFiber ile güçlendiriyor.


1 milyon TurkNet kullanıcısının yarısından fazlası bugün 50 Mbps ve üzeri hızları kullanıyor. Geçtiğimiz yıl, TurkNet kullanıcılarına üstün bir internet deneyimi sunmak ve Türkiye'nin internet standartlarını yükseltmek adına bir dizi önemli adım attı. Bu kapsamda 107.794 kullanıcının internet hızını ücret farkı olmaksızın yükseltti, 15.000 kullanıcıyı ücretsiz olarak fiber altyapısına geçirdi ve 32.948 kullanıcının internetini ücretsiz olarak istedikleri yere taşıdı.


TurkNet, Türkiye genelinde herkese yüksek hızlarda internet hizmeti sunmayı misyon edinerek, ülkenin dünya sıralamasında üst seviyelere gelmesi için yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

Etiketler:

0 yorum
bottom of page