top of page
Ara

Ads Creative Studio, Google'ın çeşitli yaratıcı reklamcılık araçlarını birleştirecek

Yeni öğe yönetimi merkezi, Temmuz ayının sonunda Display & Video 360 müşterilerinin ve Eylül ayında belirli YouTube Ads müşterilerinin beta sürümünde kullanıma sunulacak

Ads Creative Studio, Google'ın çeşitli yaratıcı reklamcılık araçlarını birleştirecek

Google, Pazartesi günü yaptığı duyuruya göre, Ads Creative Studio adlı yaratıcı reklam araçları için merkezi bir merkez kuracak . Ads Creative Studio, daha önce YouTube, Display & Video 360 ve Campaign Manager 360'ta bulunan araçları birleştirecek ve Temmuz sonunda Display & Video 360 müşterilerinin ve Eylül ayında belirli YouTube Ads müşterilerinin kullanımına sunulacak ve ek özellikler eklenecek. takip eden aylarda daha geniş bir kullanıcı grubunun kullanımına sunuldu.


Google, birden fazla yaratıcı aracı birleştirmeyi amaçlayan "Ads Creative Studio" adlı yaratıcı reklamcılık araçları için yeni bir aracın lansmanını duyurdu. Ads Creative Studio, aşağıdaki araçları içerecektir:


Director Mix (Daha önce tüm reklamverenlerin kullanımına açık olmayan, markaların geniş ölçekte video varlıkları oluşturmasına olanak tanıyan bir araç.)

— Display & Video 360 ve Campaign Manager 360 için etkileşimli reklam öğesi oluşturmak üzere dinamik görüntülü reklam ve HTML5

— Ses Karıştırıcı ve Dinamik Ses araçları

— Proje Kitaplığı: Ads Creative Studio, varlık oluşturma ve yönetimine yardımcı olmak için bir varlık kitaplığı (aşağıda gösterilmiştir) içerecektir.


Bu değişiklik ne anlama geliyor?

Bu değişikliğin amacı, birden çok içerik parçası oluşturmayı kolaylaştırmaktır.


Ads Creative Studio, varlıklar için ayrı kitaplıklara sahip olacak, bunları reklamlar için yapı taşları ve içerik oluşturucuların reklam oluşturma konusunda işbirliği yaptığı proje kitaplığı olarak düşünün.

Varlık kitaplığı sayesinde varlık yönetimini kolaylaştırmaya yöneliktir. Bir ekibin ham varlıkları yönetmesine izin verirken, başka bir ekibin bunları reklam oluşturmak için kullanmasına izin verebilir.


Benzer şekilde, bir ekip ham varlıkları görüntülü reklamlar oluşturmak için kullanabilirken, bir başkası bunları YouTube reklamları oluşturmak için kullanabilir ve her şeyi tek bir yerde tutmak, herkesin aynı onaylanmış varlık kümesinden yararlanmasını sağlamayı kolaylaştıracak.


Sıkı marka yönergelerine sahip ekipler için marka ve yaratıcı ekipler, tüm varlıkları oluşturmayı ve ardından bunları medya ekibine aktarmayı tercih edebilir. Bu aracın güzelliği, medya platformlarından ve araçlarından ayrı olduğu için, yaratıcı yöneticilerin erişim düzenlemesine izin vermenin düşük riskli olmasıdır. Bu senaryoda, reklamları kesinleştikten sonra uygulamak üzere medya ekiplerine teslim edeceklerdi.


Reklamlar ayrıca oluşturulduktan sonra projelerde kullanılabilecek.


Şirket yaptığı duyuruda, Google'ın zaman içinde Ads Creative Studio'nun yeteneklerini geliştirmeye devam edeceğini söyledi.

Google ayrıca, kullanıcıların bir reklamdaki hangi kreatif öğelerin bireysel kitleler için özelleştirileceğini belirtmesine olanak tanıyan yeni bir iş akışı sunuyor.


Neden önemli?

Google'ın çeşitli yaratıcı reklamcılık araçlarını tek bir yerde birleştirmek, bu araçları işletmeler için farklı yerlerde bulmak zorunda kalmaktan daha kullanışlı hale getirebilir ve bu da operasyonel verimliliği artırabilir. Bu yeni merkez aynı zamanda birden fazla kullanıcının aynı proje üzerinde çalışmasına olanak tanıyacak ve bu da diğer departmanlarla işbirliği yapması gereken ekipler için önemli olabilir. Varlık kitaplığı, özellikle varlık oluşturmadan bir marka ekibinin sorumlu olduğu işletmeler için yararlı olabilir. Ayrıca, bir video, görüntülü veya sesli reklam oluşturuyor olsanız da, reklam öğesini özelleştirmek için iş akışının aynı olduğunu Google duyurusunda belirtti ve bu da oluşturma sürecini kolaylaştırmaya yardımcı olabilir.


0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page