top of page
Ara

5G'li akıllı cihazlarıyla BlackBerry cihazlar 2021'de piyasaya dönüş yapacak

'Yok' olduğu varsayılan bazı şeyler belki de güç toplamak için geri çekilmiş olabilirler

5G'li akıllı cihazlarıyla BlackBerry cihazlar 2021'de piyasaya dönüş yapacak

Bir zamanlar saygı duyulan BlackBerry markası, rekabetçi Android telefon pazarında bir çukur oluşturmak için tanıdık bir isim kullanmayı uman bir şirket tarafından bir kez daha lisanslandı. Bu sefer, dizginleri ele alan OnwardMobility adlı yeni bir Teksas girişimi, 2021'de Android'li bir 5G BlackBerry cihazı ve fiziksel bir QWERTY klavyeyi piyasaya sürmeyi vaat ediyor.


Cihaz hakkında, ekran boyutu veya dahili özellikler dahil olmak üzere çok az şey biliniyor, ancak OnwardMobility, The Register'a "Klavye ile yazma deneyiminden gelen marka değerlerini yansıtacak" tamamen yeni bir klavye tasarımına sahip olacak. Marka değerlerini yansıtmayı seviyorum. Her zaman sevdiğiniz işi yapın." dedi.


Görünüşe göre OnwardMobility, telefonun hareket halindeyken iş yapabilme yeteneğini (bir pandemide kesinlikle daha az çekicidir?) Ve güvenlik özelliklerini vurgulayarak cihazı kurumsal müşterilere açacak gibi görünüyor. Geçmişte bu kadar çok müşteriyi BlackBerry cihazlarına çeken özellikler olduğu düşünüldüğünde, bunların hepsi mantıklı.


Görünüşe göre cihaz amiral gemisi standardı olmayacak, ancak muhtemelen sağlıklı bir orta seviye olacak. OnwardMobility CEO'su Peter Franklin'in The Register'a söylediği gibi: "Bizim için en önemli nokta sadece en güvenli ve üretken cihazı yapmak değil, aynı zamanda günlük bir cihaz olmaktır. Bu, birinci sınıf bir kamera gibi şeyler ve günlük telefonunuzdan beklediğiniz diğer özellikler anlamına gelir. Aynı zamanda, rekabetçi olmamız gerektiğini biliyoruz ve fiyatlandırmamız da öyle. "

Bir marka olarak BlackBerry’nin yolculuğunun ne kadar tuhaf olduğunu hatırlamakta fayda var. BlackBerry cihazları, son zamanlarda mobil dünyanın hükümdarlarıydı, ancak daha sonra Android ve iOS fırladı ve satışlar bir ani oldu.


2013'ten itibaren, BlackBerry 10 çalıştıran bir dizi cihaz piyasaya sürüldüğünde (fevkalade kare şekilli BlackBerry Passport dahil) bir tür yeniden başlatma oldu. Ardından, 2015 yılında şirket sonunda BlackBerry Priv ve kaydırmalı klavyesi ile Android'e geçti. 2016 yılında kendi telefonlarını tamamen üretmeyi bıraktı ve markayı Çinli üretici TCL'ye lisansladı. TCL, bu yıl 31 Ağustos itibariyle bu markanın haklarını kaybedecek ve bu da OnwardMobility'nin taşınmasının önünü açmış görünüyor. (Bir yan not: Hintli telekom şirketi Optiemus Infracom da kendi BlackBerry markalı Android cihazlarını yaptı, ancak bunlar yalnızca Hindistan pazarında mevcuttur.)


Bu, bunları nasıl saymak istediğinize bağlı olarak BlackBerry cihazlarının dördüncü veya beşinci yinelemesi yapar. Ve bize aptal, aptal ya da sadece hastalıklı deyin, ancak OnwardMobility'nin tam olarak ne ile geldiğini görmek için hala çok merak ediyoruz.


Yeni telefon, üretim devi Foxconn'un bir yan kuruluşu olan FIH Mobile tarafından üretilecek. "2021'in ilk yarısında" Kuzey Amerika ve Avrupa'da satışa sunulacak.

0 yorum
bottom of page