top of page
Ara

2022 yılı stratejik planlamaları için dikkate değer küresel istatistikler

Yeni dönemde, profesyonellerin strateji geliştirme süreçlerinde istatistiklere duyulan ihtiyaç hem sunulacak ürün/hizmeti hemde şirketin kaderini etkileyebilecek kadar güçlü öneme sahip

2022 yılı stratejik planlamaları için dikkate değer küresel istatistikler

Pandemi etkisiyle daha hibrit çalışma yaşam alışkanlıkları yanısıra, mobilitenin önem kazandığı dönemde, profesyoneller hedef kitlelere strateji geliştirme sürecinde bazı stratejik istatistiklerin önem kazandığı görülüyor. İşte 2022 yılı için dikkate değer dünya genelinde dijital, e-ticaret, mobil ve internet hakkında öne çıkan istatistikler:


— Ekim 2021'de dünya çapında 4.88 milyar insan interneti kullanıyor. Bu, dünya toplam nüfusunun neredeyse yüzde 62'si. Ayrıca, son on iki ayda 222 milyon yeni kullanıcının çevrimiçi olduğunu göstermesiyle bu sayı da artmaya devam ediyor.


— İnternet kullanıcıları şu anda yıllık yüzde 4,8 oranında büyüyor ve bu da her gün ortalama 600.000'den fazla yeni kullanıcıya denk geliyor.


— İnternet kullanıcılarının çoğunluğu (yüzde 90,9) çevrimiçi olmak için mobil cihazları kullanıyor, ancak bilgisayarlar da internet etkinliğinin önemli bir payını oluşturuyor.


— Dünyanın daha büyük ekonomilerindeki internet kullanıcılarının kabaca üçte ikisi, bağlantılı etkinliklerinin en azından bir kısmı için dizüstü bilgisayarlar ve masaüstü bilgisayarlar aracılığıyla çevrimiçi oluyor.


— GSMA Intelligence'ın en son verilerine göre, bugün dünyada 5.29 milyar akıllı cihaz kullanıcısı var. Bu toplam sayıya son 12 ayda 97 milyon kişi katıldı.


— Akıllı telefonların sayısı yıllık yüzde 5.6 oranında büyüme trendini sürdürüyor ve her gün ortalama 1 milyona yakın yeni akıllı telefon aktif ediliyor.


— Bugün dünyada 4.88 milyar internet kullanıcısı var ve son 12 ayda dünya genelindeki toplam internet kullanıcılarının sayısı 222 milyon artarak her gün 600.000'den fazla yeni kullanıcıya ulaştı ama yine de küresel olarak, internet kullanıcı sayıları yıllık yaklaşık yüzde 5 oranında artış yavaşlamaya işaret etse de, birçok gelişmekte olan ekonomide yıllık büyüme çok daha yüksek.

— Dünya genelinde 1.3 milyar yıldan fazla insan, her gün yaklaşık 7 saatini çevrimiçi olarak geçiriyor.


— Son verilere göre, yaşları 16 ile 64 arasında değişen her 10 internet kullanıcısından yaklaşık 6'sı her hafta masaüstü ve dizüstü bilgisayarlardan ziyade mobil cihazlar üzerinden alışveriş yapıyor.


— 2020'de çevrimiçi satın alımlarına harcanan para miktarı, 2019 seviyelerine göre yüzde 25'ten fazla bir artışla 2.4 trilyon ABD dolarını aştı. Statista'nın verilerine göre, ortalama e-ticaret müşterisinin, tüketim mallarının çevrimiçi satın alımlarına yılda 700 ABD dolarından fazla harcıyor. Türkiye'de ise bu rakamlar 2021 yılı ilk 6 ayında, konaklama için 4000 TL, giyim ve aksesuar için 250 TL, Elektronikte ise 251 TL oranında gerçekleşti.

— Koronavirüs pandemisi, 2019 ile 2020 arasında yıllık gelirlerin yüzde 50'den fazla düşmesiyle çevrimiçi seyahat harcamaları üzerinde önemli bir etkiye sahipti.

0 yorum
bottom of page