top of page
Ara

2022'de üç temel tedarik zinciri trendi

Tedarik zinciri operasyonları için parlak bir yeni yıl sağlamak için yenilikçi çözümler ve stratejiler önemini daha da ortaya çıkıyor

2022'de üç temel tedarik zinciri trendi

Yeni dönemde tahminler, "Üç A" (analitik/otomasyon (Analytics), çeviklik (Agility) ve yapay zeka (AI), konularında yatırım yapanların aksamaların ve diğer tedarik zinciri sorunlarının üstesinden gelme konusunda en iyi şansa sahip olacağı yönünde.


Gelişmiş analitik ve otomasyon

2022'de analitik ve otomasyonun uygulanması, işletmelerin planlama, üretim, depolama ve lojistiğe yaklaşımlarını yenileyecek. Gelişmiş analitik ve otomasyon hızlanmaya devam edecek ve pandemi, hava durumu veya diğer beklenmedik olaylar gibi kontrol edilemeyen koşulların etkisini daha iyi azaltabilecek daha dijital ve çevik tedarik zincirlerine yol açacak.


Otomasyon, ürünlerin minimum insan müdahalesi ile üretilmesinden depolama ve alma sistemleri, otomatik yönlendirmeli araçlar (AGV'ler) ve drone'lar ile dağıtım sürecini yönetmeye kadar tedarik zincirindeki tüm önemli adımları düzene sokacak. Ek olarak, tahmine dayalı ve kuralcı analitiğin yanı sıra büyük veri, algoritmalar ve robotiklerden yararlanmak, tedarik zincirinde geniş kapsamlı etkilere sahip olacaktır.


Bu çözümlerin gücünden yararlanan kuruluşlar, yürütme verimliliği, daha fazla görünürlük, veriye dayalı karar verme, öngörülebilirlik ve kârlılığı artırmada avantaja sahip olacaktır. Ancak, mümkün olduğunca etkili olabilmek için kuruluşların işgücünü yeniden vasıflandırması ve veri güvenliği ve yönetişimine yatırım yapması gerekecek.


Tedarik zinciri çevikliği

Tedarik zinciri çevikliği, sürekli artan belirsizliğe etkin bir şekilde yanıt verebilecek ağlar oluşturmak için gerekli olacaktır. Dinamik müşteri talepleri, organizasyonları rekabetçi kalmak için daha esnek ve reaktif olmaya yönlendirecektir. Herkese uyan tek bir yaklaşım yoktur, ancak kısa vadeli sözleşmeler ve daha modüler, daha sonraki noktalı ürün farklılaştırması gibi değişken maliyet yapıları aracılığıyla yanıt verme yeteneğini artırmanın yollarını proaktif olarak belirlemek önemli olacaktır.


Çeviklikteki bu eğilim, artan belirsizliğe ve daha kısa vadeli sözleşmelere bir tepkidir. 2022'de kuruluşlar, daha esnek olmak ve değişikliklere daha hızlı yanıt vermek için sürekli yenilikçi kültürleri desteklemeye çalışmalıdır.


Yapay zeka ve makine öğrenimi

Yapay zeka ve makine öğrenimi, insanları, süreçleri ve sistemleri çok çeşitli operasyonel ortamlarda bütünleştirmenin temelini oluşturacaktır. Daha işbirlikçi bir yaklaşımın yanı sıra insanlar ve robotlar arasındaki ortaklıkları içeren endüstri 5.0'a teknoloji odaklı evrim, planlama, talep yönetimi ve yerine getirme gibi tedarik zinciri işlevleri üzerinde önemli bir etkiye sahip olacaktır.


Makineler öğrendikçe, önemli dönüşüm, ilerleme ve rekabet avantajı sağlayan gelişmiş içgörüler keşfedilecek. Örneğin, talep değişikliklerini daha erken tespit etmek, yukarı akışlı tedarik zinciri departmanlarının daha çevik ve daha yüksek tepki vermesini sağlar.


Perakendecileri 2022'de tedarik zinciri sıkıntıları bekliyor

First Insight ve Pennsylvania Üniversitesi Wharton School'daki Baker Retailing Center tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırmada, ankete katılan üst düzey perakende yöneticilerinin tamamı, 2021 tatil sezonunda tedarik zinciri kesintilerinin satışları, fiyatları ve promosyonları etkileyeceği konusunda anlaştılar. %98'i tedarik zinciri sorunlarının 2022 ve sonrasında perakende sektörünü etkilemeye devam edeceği konusunda hemfikir.


Araştırma sonuçlarına göre, perakendecilerin tedarik zinciri sorunlarıyla mücadele etmesinin ilk üç yolu, tahminlerini geliştirmek, yeni üretim veya satıcı ortakları bulmak ve ürün çeşitlerini düzenlemek.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page