top of page
Ara

2022'de pazarlamacıların göz önünde bulundurması gereken 5 öncelik

İşlemler tüketiciler için nasıl daha uygun ve eğlenceli hale getirilir ve markalar için daha basit hale getirilir

2022'de pazarlamacıların göz önünde bulundurması gereken 5 öncelik

Yeni dönemde pazarlamacılar, 2022'nin farklı olması gerektiğini biliyor. Salgın, teknoloji ilerlemeye devam ederken, aşırı sağduyulu bir dönüşüme zorladı. Pazarlamacılar, hesap verebilirlik sağlama beklentileriyle boğulmuş olduklarından, yaratıcılık ve deneysellik geri planda kaldı. Yeni yıl, kullanıma hazır fikirleri uygulamak ve izleyicilerle yeni yollarla bağlantı kurma fırsatlarından yararlanmak için daha büyük bir kararlılığa öncülük etmelidir.


İşte her pazarlamacının önümüzdeki yıl için yeni bir hava yaratmak için yapabileceği beş şey:


1. Müşteri etkileşimlerini pürüzsüz hale getirin

Her şeyi satmanın daha kolay bir yolu var ve pazarlamacıların 2022'de bunu benimsemesi gerekiyor. Her medya temas noktası alışveriş yapılabilir, her ay milyonlarca markalı vitrin fırsatı sağlanır. Bir ürün anlık satın alma olarak sınıflandırılırsa, izleyicilere bir ihtiyacı karşılama konusunda iki kez düşünme şansı verilmemelidir. Her görüntülü, video, sosyal, etkileyici gönderi ve akış reklamı üzerinden tek tıklamayla satın alma hızla yaygınlaşıyor.


2. Akışkan ortamı takip edin

ATL ve BTL, marka bilinci oluşturma ile performans medyası arasındaki tartışmalar artık geçmişte kaldı. Medya ve kanallar pazarlama hedefleri açısından homojen hale geldi. Pazarlama yatırımları, bireysel tüketicinin bir markaya aşinalığına bağlı olarak huninin farklı aşamalarında dinamik olarak sürdürülebilir olmalıdır. Optimum iş sonuçları için gerçek zamanlı değerlendirme ve yeniden tahsisi mümkün kılan araçlar nedeniyle, artık huni üst kısmındaki dolarların, huni içinde başka yerlerde harcananlardan daha değerli olup olmadığını sormak bile tartışmalı.


3. Markanızı sanallaştırın

Bir markanın alternatif gerçeklik alanında nasıl oynadığını anlamak çok önemlidir. Kripto para birimini kabul etmeye, metaverse için ticari marka oluşturmaya ve kendi NFT blok zinciri sanatını ve topluluğunu oluşturmaya karar vermek de öyle. İzleyicilerin dünyasında benzersiz deneyimler yaratma yeteneği, ortaya çıkan ortamlar tarafından sağlanır. Nike ve Adidas, tüketicilerin oynayabileceği, rekabet edebileceği, alışveriş yapabileceği ve dijital teklifleri toplayabileceği sürükleyici sanal alanlar yaratarak marka deneyimlerini meta veri tabanına taşıyor.


4. Kullanıcıların rızasını almadan hareket etmeyin

Tüm 2022 reklam ve pazarlama programlarının temelinde güven, şeffaflık ve veri gizliliği yer almalıdır. Çerezler, IDFA, IP adresleri ve diğer şifreli izleme önlemleri, gönüllü olarak veya düzenlemeyle yakında ortadan kalkacaktır. Kullanıcı izni, ileriye dönük etkili iletişimin anahtarı olacaktır. Değer değişimi kullanıcı için açıksa, izleyici onayı bir sorun değildir. Değere odaklanın ve hayatlarını daha rahat ve keyifli hale getirmek için sıfır taraf verilerini onların rızası ile toplamanın birçok yolunu keşfedeceksiniz.


5. Tüm yeni platformlarda bulunmaya gayret edin

Tüketicileri bulundukları yerde karşılamak, karar verme süreçlerine rehberlik etmeye yardımcı olur. Tüm pazarlama ve iletişim planları, o anda değer katmalı ve kültürel olarak alakalı bir mesajla bağlantı kurmalıdır. Yapay zeka ve makine öğrenimi teknolojileri, hareketli görseller, podcast'ler, video, akış ve anlık bağlantılar için AR/VR dahil olmak üzere çeşitli mesajlaşma seçeneklerinin hedef kitleler açısından şaşırtıcı ayrıntı düzeyi sağlar. Kitlelere ayak uydurmak için yıllık pazarlama bütçenizin en az yüzde 10'unu test etmek ve öğrenmek için ayırabilirsiniz.


Yeni yıl, yeni deneyimlerle, iletişim ve süreçleri tüketiciler için daha uygun ve eğlenceli, pazarlamacılar için ise daha net bir hale getiren bir yıl bizleri bekliyor.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page