top of page
Ara

YouTube, TikTok rakibi YouTube Shorts'u resmen duyurdu

TikTok’un ABD’deki geleceği belirsizken, Google için harekete geçmek için tam zamanı!

Pazartesi günü YouTube, viral video uygulaması TikTok'a çok benzeyen ve çok benzeyen yeni özelliği YouTube Shorts'u resmen duyurdu.


YouTube'a göre Shorts, "kendinizi 15 saniye veya daha kısa sürede ifade etmenin yeni bir yolu." Kullanıcılar, doğrudan YouTube platformunda kısa biçimli videolar oluşturmak ve izlemek için kullanabilir.


YouTube Shorts, içerik oluşturucuların mobil cihazlarında video çekmelerine olanak tanıyan bir dizi araç sağlayacak. Telefonunuzu tutmanıza gerek kalmadan videolar oluşturabilmeniz için hız kontrolleri ve bir zamanlayıcı ve geri sayımın yanı sıra ayrı klipleri birleştirebilen "çok parçalı bir kamera" içerecektir. En TikTok benzeri özelliği? Kayıt yapmak için kullanabileceğiniz müzik kitaplığı.


YouTube ana sayfanızda Shorts adlı yeni bir bölüm fark edebilirsiniz. Bu video dizisi, favori içerik oluşturucularınızın tüm YouTube Shorts içeriğini içerecektir. Tıpkı TikTok'ta olduğu gibi, sonraki videoya geçmek için kolayca yukarı veya aşağı kaydırabileceksiniz. Platform ayrıca size yeni Shorts içeriği önerecektir.


Word of YouTube Shorts ilk olarak Nisan ayında sızdırıldı. YouTube’un bugünkü resmi duyurusunda, şirket ilk olarak YouTube Shorts’ı Hindistan’da kullanıma sunacağını söyledi. TikTok'un Haziran sonunda o ülkede yasaklandığını düşündüğünüzde bu çok mantıklı gelebilir.


YouTube, Hindistan'ın video yayın hizmeti için en hızlı büyüyen pazarlardan biri olduğu gerçeğiyle bu alandaki bir açılışı birleştiriyor. Orada gerçekten uçma şansları var ve sonra belki başka ülkelerde de başarıya geçebilirler.


Google tarafından paylaşılan "YouTube'da izlemenin ve oluşturmanın yeni bir yolu olan YouTube Shorts'u oluşturma" içeriğinin detaylarına aşağıda ulaşabilirsiniz.


Shorts, cep telefonlarından başka hiçbir şey kullanmadan kısa, akılda kalıcı videolar çekmek isteyen içerik oluşturucular ve sanatçılar için yeni bir kısa biçimli video deneyimidir.


YouTube Shorts nedir?

Short, kendinizi 15 saniye veya daha kısa sürede ifade etmenin yeni bir yoludur ve ekibimiz temelini üç ana alanda oluşturmaya odaklandı:

Oluşturun: Kısa biçimli videonun özünde yaratıcılık vardır ve Kısa film oluşturmayı kolay ve eğlenceli hale getirmek istiyoruz. Hindistan'daki erken beta sürümümüzle içerik oluşturucular ve sanatçılar için yalnızca birkaç yeni aracı test etmeye başlıyoruz:

  • Birden çok video klibi bir araya getirmek için çok parçalı bir kamera,

  • Büyümeye devam edecek geniş bir şarkı kitaplığından müzikle kayıt yapma seçeneği,

  • Performansınızda yaratıcı olmanız için size esneklik sağlayan hız kontrolleri,

  • Ve eller serbest olarak kolayca kaydetmek için bir zamanlayıcı ve geri sayım.

Ayrıca kısa süre önce, Hindistan'da başlayarak Android'de oluştur simgesi için önemli bir yeni reklam yayınladık. Yakında iOS cihazlara ve daha fazla ülkede genişlemeye devam edeceğiz. Ayrıca önümüzdeki aylarda daha fazla oluşturma özelliği bekleyebilirsiniz.


Keşfedilin: Her ay 2 milyar izleyici gülmek, öğrenmek ve bağlantı kurmak için YouTube'a geliyor. İçerik oluşturucular tüm işletmeleri YouTube'da kurdu ve yeni nesil mobil içerik oluşturucuların da Shorts ile YouTube'da bir topluluk oluşturmasını sağlamak istiyoruz.


Her mobil içerik oluşturucuyu veya sanatçıyı, keşfedilmeye başlamak için bugün YouTube'a mevcut kısa videolarını yüklemeye başlamaya teşvik ediyoruz.


İzleyin: Yakın zamanda YouTube ana sayfasında özellikle kısa videolar için bir satır görmüş olabilirsiniz ve bugünden itibaren, bir videodan diğerine dikey olarak kolayca kaydırmanıza ve diğer benzer kısa videoları keşfetmenize olanak tanıyan yeni bir izleme deneyimi sunuyoruz. Ayrıca, Shorts izlemeye başlamayı daha da kolaylaştıracağız.


Önümüzdeki birkaç hafta ve ay boyunca, geri bildirimlerinizi dinledikçe YouTube'da kısa videolar izlemenin daha kolay yollarını ve daha fazla oluşturma aracını kullanıma sunmaya devam edeceğiz. Şortların nasıl oluşturulacağı hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız forum gönderimize göz atın.


Onunla eğlenin ve ne düşündüğünüzü bize bildirin. Shorts ile ne yaptığınızı görmek için sabırsızlanıyoruz ve dünyanın en büyük video platformunda yeni nesil mobil içerik oluşturucuları ve sanatçıları güçlendirmeyi dört gözle bekliyoruz.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page