top of page
Ara

Yöneticinize mutsuz olup olmadığınızı gösteren bir bileklik fikrine ne dersiniz?

İlk bakışta silikon bileklik, egzersiz yaparken kalp atış hızınızı izleyen bir bileklik gibi görünse de fazlasını sunuyor

Yöneticinize mutsuz olup olmadığınızı gösteren bir bileklik fikrine ne dersiniz?

Bununla birlikte, Moodbeam adı verilen giyilebilir teknoloji, fiziksel sağlığınızı izlemek için burada değil. Bunun yerine işvereninizin duygusal durumunuzu izlemesine izin veriyor.


Bir cep telefonu uygulamasına ve web arayüzüne bağlanan gadget'ın biri sarı diğeri mavi olmak üzere iki düğmesi vardır. Buradaki fikir, mutlu hissediyorsanız sarı olana, üzgünseniz maviye basmanızdır.


Evden çalışan personelin refahını izlemek isteyen şirketleri hedefleyen fikir, çalışanların bilekliği takmaya (hayır diyebilirler) ve çalışma haftası boyunca uygun gördükleri şekilde ilgili düğmeye basmaya teşvik edilmesidir.


Yöneticiler daha sonra çalışanların nasıl hissettiğini ve başa çıktığını görmek için çevrimiçi bir panoyu görüntüleyebilir. Yöneticiler artık ekipleriyle fiziksel olarak kontrol edemedikleri için Moodbeam bu boşluğu doldurmayı umuyor.


"İşletmeler, evden çalışan personelle bağlantılarını sürdürmeye çalışıyorlar. Burada 500 üyeye telefonu açmadan "İyi misin?" diye sorabilirler diyor Moodbeam'in kurucu ortağı Christina Colmer McHugh.


Başlangıçta, kızının okulda zorlandığını keşfettikten sonra ürün fikrini ortaya attı ve çocuğunun nasıl hissettiğini ona bildirmesi için bir yol istedi. Bileklik, 2016 yılında ticari olarak piyasaya sürüldü.


Pek çok çocuk, özellikle de gençler, ebeveynlerinin nasıl olduklarını bilmelerini sağlamak için bilekliğin üzerindeki bir düğmeye basmak zorunda kalma fikrinden çekiniyorlar, çalışanların patronları için aynısını yapmaya istekli olmaları ne kadar olasıdır?

Colmer McHugh, pek çoğunun bunu yapmaktan gerçekten mutlu olduğunu söylüyor. "Denemeler insanların kimliklerinin belirlenmesini istediğini gördükten sonra anonim verilerden tanımlanabilir verilere geçtik," diyor.


Şu anda Moodbeam kullanan bir kuruluş, Birleşik Krallık yardım kuruluşu Brave Mind'dir.


Mütevelli Paddy Burtt, "Ekibin bir üyesi rahatsız bir yerdeydi, büyük bir iş yükü ile mücadele ediyordu ve olup bitenlerle hayal kırıklığına uğradı" diyor. "Bu, onun işaretleyeceği bir şey değildi ve verileri görmeden bunu bilemezdik."


Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, depresyon ve anksiyetenin salgından önce küresel ekonomiye yılda 1 trilyon dolara (730 milyar sterlin) mal olduğu tahmin edildiğinden, işyerinde ruh sağlığı uzun süredir bir endişe kaynağı olmuştur. Ancak Covid-19 kilitlenmeleri ve evde çalışma sorunu daha da kötüleştirmiş gibi görünüyor.


İngiltere'deki akıl sağlığı yardım kuruluşu Mind, geçen yıl yetişkinlerin% 60'ının ilk tecrit sırasında akıl sağlığının kötüleştiğini düşündüğünü söyledi. Ve insan kaynakları yazılım firması Employment Hero tarafından yapılan bir anket, küçük ve orta ölçekli Birleşik Krallık firmaları tarafından istihdam edilen insanların dörtte birinin pandemi sırasında daha fazla akıl sağlığı desteği istediğini ileri sürdü.


Çoğumuz yakın zamanda ofise dönmeyeceğimiz için, bazı diğer teknoloji firmaları da şirketlere çalışanlarının duygusal refahını daha iyi korumalarına yardımcı olacak yollar arıyor.


San Francisco'da zihinsel sağlık uygulaması Modern Health, işverenlerin çalışanlarıyla terapistlerle oturumlar gibi çeşitli zihinsel sağlık kaynakları arasında daha kolay bağlantı kurmasına yardımcı olmayı amaçlıyor.


Yolculuk, personelin zihinsel sağlıkları hakkında kısa bir çevrimiçi anketi yanıtlamasıyla başlar ve kişiselleştirilmiş bir akıl sağlığı bakımı planına götürür. Bu, kaygı ile başa çıkma konusunda bir uzmanla görüntülü görüşme oturumlarını veya bir dijital meditasyon planına yönlendirilmeyi içerebilir.


Dünya çapında 190 şirketin kaydolduğu Modern Health'in CEO'su Alyson Watson, "Buradaki fikir, çalışanlara dayanıklılık inşa etmeleri için gerekli araçları vermektir" diyor. "İnsanlar evden çalışıyor ve mücadele ediyor. Liderler artık çalışanların işte ve kişisel yaşamlarında neler olup bittiğini bölümlere ayırmasını bekleyemez."


İş hayatımızın ve çalışmama süresinin bu bulanıklığı, çoğumuzun mücadele ettiği evden çalışmanın önemli bir yönüdür. Microsoft, ikisini daha iyi ayırmaya yardımcı olmak için, Teams dosya paylaşımı ve video konferans uygulaması genelinde bir "sanal işe gidip gelme" uygulamaya ayarlandı.


İş günü için zihinsel bir kitap sonu olarak faturalandırılan, günün sonu yaklaştıkça kullanıcılar bir bildirim alacak. Bu, onları ertesi gün yapılacaklar listesine bekleyen görevleri eklemek, gün hakkında nasıl hissettiklerini yansıtmak ve Headspace meditasyonu ve uyku uygulaması aracılığıyla rehberli bir meditasyon seansı gibi bir dizi aktiviteden geçmelerini sağlayacaktır.


Microsoft'tan Kamal Janardhan, "Kimse işe gidip gelmekten hoşlanmıyor, ancak araştırmamızda, insanların iş ve yaşam arasında bilinçli bir şekilde geçiş yapmak için bilişsel ayrımı takdir ettiklerini gördük," diyor. "İnsanları uzun iş günlerinde yapı ve refah yaratmaları için güçlendirmeye ihtiyaç var."


Akıl sağlığı yardım kuruluşu Mind, insanlar evden çalışmaya devam ettikçe "işverenlerin personelin ruh sağlığına öncelik vermesinin gerçekten önemli olduğunu" söylüyor.


Mind'ın işyeri refahı başkanı Emma Mamo, "Personelin refahına öncelik verenlerin, daha üretken personeli rapor etme olasılıkları daha yüksek, hastalanma ya da tamamen ayrılma olasılıkları daha düşük," diyor.


Bununla birlikte, bazı insan kaynakları uzmanları, artan teknoloji kullanımının, evden çalışan personele yardımcı olmak için hızlı bir sıva olarak kullanılmaması gerektiği konusunda uyarıyor. Londra Üniversitesi Cass Business School'da insan kaynakları yönetimi fahri profesörü Chris Rowley, çalışanlar için uygun destekle desteklenmesi gerektiğini söylüyor.


"Bunlar ruh hali ve akıl sağlığı ile ilgili çok değerli niyetlerdir" diyor. "Ancak ... evden çalışan personele bakan işverenlerin, bir aidiyet ve topluluk duygusu oluşturarak personelin izolasyon duygularını azaltması gerekiyor."


İngiliz teknoloji firması Yonderdesk, işletmelerin çalışanları ofiste sanal olarak bir araya getirmelerini sağlayarak firmaların bunu yapmasına yardımcı olmayı hedefliyor.


Yonderdesk, çalışanların belirli bir sanal masa atadığı, firmalar için etkileşimli, web tabanlı dijital ofisler kurar. Ofis, bir şirketin gerçek olanını tam olarak kopyalayacak veya tamamen farklı bir tasarım veya düzene sahip olacak şekilde tasarlanabilir.


Bir iş arkadaşınızla video görüşmesi mi istiyorsunuz? Simgelerine tıklamanız yeterlidir. Veya işletmenin dışından biri iletişime geçerse, sanal resepsiyon alanında "görünür".


Sheffield merkezli gıda şirketi Delicious Alchemy, geçtiğimiz haftalarda Yonderdesk'in aracını deniyor. Delicious Alchemy'nin CEO'su Nigel Glendinning, "Tek bir yerde birlikte olamamasına rağmen, bir ekibin parçası olma duygusu yaratmada faydalı oldu" diyor.


Kaynak: BBC World

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page