top of page
Ara

WPP, sadeleşme stratejisini uygulamaya tüm hızıyla devam ediyor

WPP yaptığı son duyuruda, holding bünyesinde bulunan stratejik iletişim ajansları Finsbury Glover Hering ve Sard Verbinnen (SVC), SVC-Finsbury ismi altında birleştiriyor

WPP, sadeleşme stratejisini uygulamaya tüm hızıyla devam ediyor

WPP, SVC'nin Golden Gate Capital'den satın alınmasını kapsayan hamle ile şirketin “dünyanın önde gelen stratejik iletişim firması” ile pazarı domine edeceğine inanıyor.


Yeni şirket, Finsbury ve Sard Verbinnen'den bir yönetim kurulu tarafından yönetilecek. George Sard, Roland Rudd ve Carter Eskew, merkezi New York'ta bulunan şirketin eş başkanı olarak hizmet vermeye hazırlanıyor.

Açıklamanın detayları

WPP, Finsbury Glovery Hering ve SVC için yeni bir holding şirketi kuruyor.


— Halihazırda Finsbury'nin (917 milyon dolar değerinde) çoğunluk hissedarı olmasına rağmen, bu yeni holding şirketi, Golden Gate Capital ve Sard'ın çalışan hissedarlarından SVC'yi (303 milyon dolar değerinde) satın alacak. Bu sürecin 2021'in dördüncü çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

— WPP CEO'su Mark Read şunları söyledi: “Giderek artan finansal, itibari ve sosyal konularda yönetim kurulu düzeyinde stratejik tavsiye talebi hiç bu kadar büyük olmamıştı. Şirketlerin ve markalarının itibarları her zamankinden daha yakından bağlantılı hale geldikçe, müşterilerimizin devam eden dönüşümünü desteklerken bu alandaki liderliğimiz teklifimizin temel bir parçasıdır. WPP, Finsbury Glover Hering ve SVC'nin liderlik ekiplerinin, küresel müşterilere benzersiz hizmet sunmak için uzmanlık, ölçek ve ayak izi ile stratejik iletişimde bir güç merkezi oluşturma isteklerini desteklemekten mutluluk duyuyor."

— SVC-Finsbury adıyla 2022'de faaliyetlerine başlıyor.

— Alexander Geiser küresel CEO olarak görev yapacak, Ajay Junnakar küresel finans direktörü olarak görev yapacak, Sydney Neuhaus küresel COO olarak görev yapacak ve Andrew Cole küresel CEO yardımcısı rolünü üstlenecek.


WPP neden iki şirketi birleştirdi?

Finsbury'nin Çin, Almanya, Dubai ve Birleşik Krallık dahil olmak üzere dünyanın her yerinde ofisleri bulunurken, SVC'nin Amerika Birleşik Devletleri'nde daha büyük bir varlığı var. Birleşik bir firma küresel bir ağa sahip olacak.


Yeni kurulacak şirket olan SVC-Finsbury, sağlık, gıda, yenilenebilir enerji, ESG, siber güvenlik ve DE&I ile ilgili konularda özel uzmanlık ile sektöre yön verecek.


WPP, “firmanın devlet işleri, kurumsal itibar, kriz yönetimi ve dönüşüm ve değişim dahil olmak üzere stratejik iletişimin tüm yönlerinde lider ve aynı zamanda dünya çapında finansal iletişimde lider güç olacağını” söyledi.


Finsbury Glover Hering'in eşbaşkanları Roland Rudd ve Carter Eskew şunları söyledi: “Müşterilerimiz, çeşitli paydaş çıkarlarıyla giderek daha karmaşık bir dünyada faaliyet gösteriyor. Büyüme yaratmak, pazarları açmak, politikayı şekillendirmek ve sermaye çekmek için şirketlerin her zamankinden daha fazla kitleyle ve daha fazla pazarla sorunsuz bir şekilde iletişim kurması gerekiyor. Bu birleşme, kritik C-suite endişelerini ele almak için itibar danışmanlığı hizmetleri sunacak uzmanlığa ve deneyime sahip olacak küresel bir firmada faaliyet gösteren en başarılı iletişim profesyonellerini bir araya getiriyor.”


SVC'nin kurucu ortakları George Sard ve Paul Verbinnen şunları söyledi: “Bu, güçlü performans geçmişine, tamamlayıcı liderlik pozisyonlarına, derin girişimci ruhlara, işbirliği ve dürüstlük kültürlerine ve teslim etme mirasına sahip iki başarılı, büyüyen şirketin birleşimidir. Müşterilerimiz için en yüksek baskı anlarında. Başarımız, ekiplerimizin müşterilerimizi ve birbirimizi desteklemeye ve yaptığımız her şeyde yüksek mükemmellik standartlarını sürdürmeye yönelik yorulmak bilmez bağlılığı tarafından yönlendirilmiştir. Birleşmenin, ek mesleki gelişim fırsatları sunmamıza ve birleşik şirkette yeni nesil çalışan sahipleri oluşturmamıza olanak sağlayacağından özellikle heyecan duyuyoruz."


0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page