top of page
Ara

Verily ve L'Oréal, cilt araştırmaları ve yeni dijital araçlar geliştirmek için bir araya geldi

İki dev firma, yaşlanmanın ve çevrenin cildi nasıl etkilediğini araştıracak ve dermatoloji için yeni dijital teşhis araçları geliştirecek

Verily ve L'Oréal, cilt araştırmaları ve yeni dijital araçlar geliştirmek için bir araya geldi

Alphabet'in yaşam bilimi alanında faaliyetlerini sürdüren Verily, cilt bakımını daha iyi anlamak ve dermatoloji alanında yeni dijital araçlar geliştirmek amacıyla kozmetik devi L'Oréal ile birlikte iş birliği yapmaya hazırlanıyor. Ortaklık kapsamında, yaşlanmanın cilt üzerindeki etkisini ve "cildin derin biyolojisini" daha iyi anlamak için zaman içinde dermatolojik sağlığı incelemeyi planlıyor.


Verily'nin Ar-Ge ekibi ve L'Oréal'in Aktif Kozmetik Bölümü, cilt bakımı için yeni dijital teknolojiler ve teşhis ürünleri geliştirmek için birlikte çalışmayı planlıyor. Şirketler, yeni ürünlerin AI algoritmaları veya sensörleri içerebileceğini söyledi.


Bu iş birliği neden önemli?

Dünya genelinde, en yaygın cilt rahatsızlıklarından bazıları akne, atopik dermatit, saç dökülmesi, sedef hastalığı, rosacea ve cilt kanseri. Bu gidişatla mücadele etmek adına, L'Oréal ve Verily, cilt bakımını daha iyi anlamanın yollarını arayacaklar ve teknolojinin nimetlerinden yararlanarak daha sağlıklı bir gelecek için çalışacaklar.


Yeni trend: sağlık teknolojileri

Verily'nin kardeş şirketi Google, geçen yıl web tabanlı uygulamalarda çalışan yapay zeka destekli dermatoloji asistanının bir önizlemesini paylaştı. Bu teknoloji, kullanıcıların kameralarından platforma fotoğraf yüklemelerini ve daha sonra durumları, cilt tipleri ve diğer semptomlarla ilgili bir dizi soruyu yanıtlamaları akabinde cilt yapıları ve olası sorunlar hakkında detaylıca bilgileri kullanıcı ile paylaşıyor.


L'Oreal'in dijital sağlık alanında bu girişimleri yeni değil. 2016 yılında, UV ışınlarına maruz kalınması sonrası oluşan değişimleri akıllı telefon aracılığıyla takip eden bantlarını duyurmuştu..


First Derm, SkinVision, DermaSensor , VisualDX ve Doctor Hazel AI gibi insanların cilt sağlığı sorularına yanıt bulmalarına yardımcı olmak isteyen bir dizi girişim de bulunuyor.


Dermatoloji teknolojilerinin popülaritesi artarken, Lancet'teki araştırmalar, cilt kanseri teşhis araçlarını geliştirmek için kullanılan kamuya açık veri setlerinin etnik köken ve cilt tipi verilerinden yeterince faydalanamadığını keşfetti.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page