top of page
Ara

TikTok için Microsoft'un satın alma teklifi reddedildi, Oracle ise şirketin 'teknoloji ortağı' oldu

Microsoft Pazar günü yaptığı açıklamada, TikTok'un sahibi ByteDance'ın şirketin popüler video uygulamasının ABD operasyonlarını satın alma teklifini reddettiğini duyurdu

Microsoft'tan yapılan açıklama, "ByteDance, bugün TikTok’un ABD operasyonlarını Microsoft’a satmayacağını bize bildirdi," diye yazdı. "Ulusal güvenlik çıkarlarını korurken, teklifimizin TikTok kullanıcıları için iyi olacağından eminiz." dendi.


Bu hareket Oracle'ı, Başkan Donald Trump'ın ve ByteDance'ın bir grup ABD'li yatırımcısının desteğine sahip olan TikTok'un Amerikan operasyonlarını satın alma konusunda halka açık tek aday olarak bırakıyor. Bazı haber kaynakları, şirketin teklifi Çinli internet şirketi tarafından kamuoyuna açıklanmasa da, ByteDance'in Oracle'ı "teknoloji ortağı" olarak adlandırdığını bildirdi.


Wall Street Journal geçtiğimiz Çarşamba günü, ByteDance'in ABD hükümeti ile TikTok operasyonlarının "tam satışını" önleyecek "olası düzenlemeler" konusunda görüşmelerde bulunduğunu bildirdi.


Microsoft'tan Pazar günü yapılan açıklamaya göre, TikTok'un Çinli sahibi Microsoft'un popüler video uygulaması için ABD operasyonlarını satın alma teklifini reddetti.


Hareket, Oracle'ı TikTok'un Amerikan operasyonlarını satın almak için halka açık tek aday olarak bıraktı.


Microsoft, "ByteDance, bugün TikTok'un ABD operasyonlarını Microsoft'a satmayacağını bize bildirdi" dedi. "Ulusal güvenlik çıkarlarını korurken, teklifimizin TikTok kullanıcıları için iyi olacağından eminiz."


Şirket duyurusunda, "Bunu yapmak için, hizmetin güvenlik, mahremiyet, çevrimiçi güvenlik ve dezenformasyonla mücadele için en yüksek standartları karşılamasını sağlamak için önemli değişiklikler yapardık ve bu ilkeleri Ağustos ayı açıklamamızda netleştirdik" dedi.

"Bu önemli alanlarda hizmetin nasıl geliştiğini görmeyi dört gözle bekliyoruz."

Microsoft'un teklifinin neden reddedildiği belirsiz. ByteDance'ten bir temsilci, Business Insider'ın yorum talebini hemen geri göndermedi.


Başkan Donald Trump ve bir grup ByteDance'ın ABD'li yatırımcısı, şirketin Trump yönetimiyle yakın bağları olduğu için Oracle'ın TikTok'un ABD operasyonlarını satın almasına destek verdi.


Satın alma görüşmelerine katılan kaynaklar, The New York Times'a, ByteDance'ın Oracle'ı "teknoloji ortağı" olarak adlandırdığını, ancak şirketin teklifi Çinli internet şirketi tarafından kamuya açık bir şekilde kabul edilmediğini söyledi.


The Journal ve The Washington Post, Pazar günü, The Journal raporuna göre, Oracle'ın TikTok'un Amerikan operasyonları anlaşmasında seçildiğini ve uygulamanın ABD'deki "güvenilir teknoloji ortağı" olarak adlandırılacağını bildirdi.


Başkan Donald Trump, ilk olarak TikTok'un ABD operasyonlarının devralımı için 15 Eylül için bir son tarih belirledi, ancak o zamandan beri, başkan son tarihi önce 20 Eylül'e, ardından Kasım ortasına kadar uzatan iki idari emir çıkardı.


Wall Street Journal geçen Çarşamba günü, ByteDance'in ABD hükümeti ile TikTok'un ABD'deki operasyonlarının "tam satışını" önleyecek "olası düzenlemeler" konusunda görüşmelerde bulunduğunu bildirdi. Sonraki aylarda hangi Amerikan şirketinin uygulamanın Amerikan operasyonlarını devralacağına dair spekülasyonlar yapıldı.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page