top of page
Ara

Starbucks, NFT destekli Starbucks Odyssey platformunu canlıya aldı

Dünyanın en büyük kahve zinciri Starbucks, blokzincir tabanlı sadakat programı ve NFT topluluğu Starbucks Odyssey‘i ABD’deki beta testlerine başladı

Starbucks, NFT destekli Starbucks Odyssey platformunu canlıya aldı

Bu yeni girişim, ABD’deki Starbucks Rewards sadakat programı üyelerinin ve Starbucks çalışanlarının NFT olarak tasarlanan dijital pullar kazanmalarına veya satın almalarına olanak tanıyacak. Ayrıca, markanın hayranlarına yönelik sınırlı sayıda NFT’ler Starbucks Odyssey’nin web uygulamasından satın alınabilecek. Polygon blokzinciri üzerinde barındırılan bu NFT’ler, bir kredi veya banka kartı kullanılarak satın alınabilecek ve bir kripto cüzdanı gerektirmeyecek.


Starbucks’ın dijital bir topluluk oluşturma hedefi bir süredir gündemdeki yerini koruyordu. Görünüşe göre kahve zinciri, Odyssey ile NFT ve web3 tabanlı içerik dünyasına girişi yaparak ilk adımı atıyor. Bu kapsamda marka eşsiz ürünler, sanatçı iş birlikleri, davetler ve özel etkinlikler gibi deneyimlere ev sahipliği yapacağını belirttiği Starbucks Odyssey adlı bu girişimin sadık müşterilerin ücretsiz içeceklerin ötesinde daha geniş, çok çeşitli ödüller kazanmaları için bir yol olduğu görüşünde.


TechCrunch’ın haberine göre “yolculuklar (Journeys)” olarak adlandırılan deneyimler, müşteriye Starbucks markası ve kahve hakkında daha derinlemesine bilgi vermek için tasarlanmış etkileşimli oyunlar oynamayı içeriyor. Üyeliğini tamamlayan kişilere Journey Stamps kazanmalarını sağlayarak etkileşimli etkinliklere sahip olmaları sağlanıyor.


NFT tabanlı oluşturulan Stemps, kullanıcıların sadakat programı kapsamında ödüllendirilmesine yardımcı oluyor. Stemps toplandıkça üyelerin toplam puanı artacak ve markanın sağlayacağı benzersiz avantajlara ve deneyimlere erişebilme şansına sahip olacaklar.


Journeys konsepti, Starbucks markasını tanıtmak ve müşterilere kahve ve şirketin geçmişi hakkında bilgi vermek için tasarlandı. Video izlemek veya testler yapmak, bulmaca oynamak ve hatta şirketin önümüzdeki dönemlerde lanse edeceği yeni içeceklerin ön testlerini yapmak için kullanıcılarını belirli lokasyonlardaki mağazalara yönlendirmek gibi birçok aktiviteyi bünyesinde barındırıyor.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page