top of page
Ara

Sony, PS5 konsolu üretiminde sıkıntı yaşamaya devam ediyor

Şirket, belirgin üretim sorunları iddialarına karşı geri adım atıyor

Sony, Salı günü şirketin PlayStation 5 üretim beklentilerini dört milyon adet azalttığını ve şu anda Mart ayı sonuna kadar yaklaşık 11 milyon adet üretmeyi beklediğini söyleyen bir haberi yalanlıyor.


Gameindustry.biz'e yapılan bir Sony açıklamasında "Üretimle ilgili ayrıntıları yayınlamasak da, Bloomberg tarafından sağlanan bilgiler yanlıştır. Seri üretime başladığından beri PlayStation 5 için üretim numarasını değiştirmedik." dedi.


Bloomberg tarafından yayınlanan orijinal rapor, şirketin lansman üretimini neredeyse yarı yarıya düşürdüğünü söyledi. Bloomberg daha önce Sony'nin üretimi Aralık ayı sonunda yaklaşık 10 milyon adede çıkarmayı planladığını ancak Salı günü şirketin üretim sorunları yaşadığını bildirdi.


Bloomberg'e göre, PS5'in yonga üzerinde sistemi - AMD ile tasarlanan çekirdek işleme bileşeni - bir noktada yüzde 50'ye varan verimle özel bir sorun olduğu söyleniyor, bu da üretilen parçaların yarısının uygun olmadığı anlamına geliyor. gemiye. Bloomberg'e göre bu rakam yükselirken, getiriler "henüz istikrarlı bir seviyeye ulaşmış değil."


Revize edilen rakam, Sony'nin PS5 lansmanı için başlangıçta planladığı söylenenlerin çok üzerinde olacak. Bu Nisan ayı itibariyle, Sony'nin Mart ayı sonuna kadar, 2013'teki PS4 lansmanından daha az olacak şekilde beş ila altı milyon konsol üretmeyi beklediği bildiriliyordu. Ancak COVID-19 salgını, şirketin aniden oyun endüstrisi popülaritesini artırdıkça tahminlerini artırdı.


Sony, Çarşamba günü konsolun son fiyatını ve çıkış tarihini açıklayacağı çevrimiçi bir PS5 etkinliği düzenliyor. Konsolun iki çeşidi var: biri disk sürücülü ve diğeri olmadan. Bu fiyatlandırma bilgileri onaylanana kadar, Sony'nin talebi karşılamak için yeterli arza sahip olup olmayacağı konusunda spekülasyon yapmak zor olacaktır.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page