top of page
Ara

Samsung Electronics, mobil ve tüketici elektroniği birimlerini birleştiriyor

Dünyaca ünlü Güney Koreli şirket aldığı son karar sonrası mobil bölümü ile tüketici elektroniği bölümlerini tek bir yönetim altında birleştirmeye karar verdi ve yeni yönetim kadrosu da belli oldu

Samsung Electronics, mobil ve tüketici elektroniği birimlerini birleştiriyor

Samsung Electronics bugün mobil ve tüketici elektroniği birimlerini birleştirdiğini duyurdu ve şirketin 2017'den bu yana en büyük sarsıntısında bugünden (7 Aralık) itibaren geçerli olmak üzere üç ana bölüm liderinin yerini alacak yeni üst yönetim kadrosunun detaylarını paylaştı.


Görüntü sistemleri bölüm başkanı olan Jong-Hee (JH) Han, başkan yardımcılığına ve eş-CEO'luk pozisyonuna ve SET bölümü olarak da adlandırılan yeni birleştirilmiş mobil ve tüketici elektroniği birimine liderlik edecek ve görsel teşhir işinin başına geçmeye devam edecek.


Samsung'tan yapılan açıklamaya göre, şirketin son 15 yıldır küresel TV satışlarında en üst sıralarda yer almasında kilit rol oynayan Han'ın "SET bölümündeki farklı işler arasındaki sinerjiyi güçlendirmesi ve yeni iş ve teknolojilerin yönlendirilmesine yardımcı olması" bekleniyor.


Samsung Elecro-Mechanics CEO'su Kyehyun Kyung, aynı zamanda Samsung Electronics'in eş-CEO'su seçildi ve şirketin yarı iletken ve bileşen birimlerini kapsayan cihaz çözümleri (DS) bölümüne liderlik edecek.


Teknoloji devi, yeni liderliğin “şirketin gelecekteki büyümesinin bir sonraki aşamasına öncülük etmeye ve ticari rekabet gücünü güçlendirmeye” yardımcı olacağını söyledi.


İki ana birimi olan mobil ve tüketici elektroniğinin konsolidasyonu, yapılarını basitleştirme ve yarı iletken işine daha fazla odaklanma çabası olarak görülüyor.


Yönetim katında kapsamlı değişiklik duyurusu, şirketin başkan yardımcısı ve fiili lideri Jay Y. Lee'nin Ağustos ayında şartlı tahliye ile serbest bırakılmasından yaklaşık dört ay sonra geldi.


Samsung, Kasım ayında Taylor Texas'ta 17 milyar dolarlık bir ABD yarı iletken tesisi kurma planlarını açıkladı ve önümüzdeki üç yıl içinde yarı iletken, yapay zeka, robotik ve biyofarma içeren 205 milyar dolarlık bir yatırım planı hazırlamıştı.


Eski başkan yardımcısı ve DS bölümünün başkanı olan Kinam Kim, Samsung Advanced Institute of Technology'nin başkanlığına atandı. Şirket, değişikliğinin bir parçası olarak Hark Kyu Park'ı yeni finans müdürü olarak atandığı öğrenildi.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page