top of page
Ara

Qualcomm hisseleri, Apple'ın kendi iPhone modem çiplerini geliştirme haberi sonrası düşüşte

Qualcomm hisseleri, Apple'ın modemler söz konusu olduğunda yonga üreticisine olan bağlılığını azaltmaya çalıştığı haberinin ardından Cuma günü büyük düşüş yaşadı

Qualcomm hisseleri, Apple'ın modemler söz konusu olduğunda yonga üreticisine olan bağlılığını azaltmaya çalıştığı haberinin ardından Cuma günü büyük düşüş yaşadı. Qualcomm hisseleri Cuma günü% 9'a kadar düştü ve son olarak %7,5 düşüşle 144,02$ oldu.


Bloomberg, Perşembe günü geç saatlerde Apple’ın donanım teknolojileri başkanı Johny Srouji’nin belediye binası toplantısında teknoloji devinin Apple’ın şu anda Qualcomm’dan aldığı önemli bir akıllı telefon parçası olan kendi hücresel modemini dahili olarak geliştirmeye başladığını duyurduğunu bildirdi.


Son zamanlarda, Qualcomm hisseleri, Apple'ın Qualcomm yongaları kullanan 5G özellikli telefonları piyasaya sürmesiyle güçlü bir tahminde artış elde etti. Apple'ın kendi modem yongalarını ne zaman üretebileceği belli değil, ancak iPhone üreticisinin, Qualcomm ile Nisan 2019'da altı yıllık bir lisans anlaşması imzalaması bu yatırım için henüz net konuşmanın erken olduğunun net bir neticesi.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page