top of page
Ara

Microsoft'un hisse senetleri rekor seviyeye ulaşırken, piyasa değeri 2 trilyon dolara yaklaşıyor

Microsoft, yakında 2 trilyon dolarlık piyasa değerine sahip olan yalnızca ikinci Amerikan şirketi olabilir

Microsoft'un hisse senetleri rekor seviyeye ulaşırken, piyasa değeri 2 trilyon dolara yaklaşıyor

Bilgi işlem devinin hisse senedi fiyatı Perşembe günü yüzde 1'den fazla yükseldi ve piyasa değerini 1,9 trilyon Dolar gibi rekor bir değere yükseltti. Hisse senetleri yüzde 5 daha artarsa, Microsoft, özel 2 trilyon dolarlık kulüpte Apple'a katılacak.


Microsoft, hisse senetlerinin yakın zamandaki performansı sayesinde dönüm noktasına yaklaşıyor. 2020'de yüzde 60 sıçradıktan sonra hisseleri bu yıl yaklaşık yüzde 17 arttı. Dahası, Satya Nadella'nın 2014'te Steve Ballmer'ın CEO'su olarak atanmasından bu yana beş kattan fazla artış sağladı.


Microsoft, yakın zamandaki kazanımlarına rağmen, şimdiye kadarki en değerli ABD halka açık şirketi olarak Apple'ın yerini alması şimdilik mümkün görünmüyor. İPhone üreticisinin piyasa değeri Perşembe günü 2,2 trilyon Dolar seviyesinde ve Ocak ayında 2,4 trilyon doları aşan ilk firma olmuştu.


1.7 trilyon Dolar değeriyle Amazon ve 1.5 trilyon Dolarlık Alphabet piyasa değerine sahip olan bu iki şirket Microsoft'tan sonraki 2 trilyon dolarlık şirket olma yolunda ilerliyor.


Bill Gates ve Paul Allen tarafından 1975 yılında kurulan Microsoft, zamanla dünyanın en güçlü şirketlerinden biri haline geldi. Temel ürünleri arasında Windows işletim sistemi, Office yazılım paketi, Azure bulut bilgi işlem hizmeti, Surface tabletleri ve Xbox oyun konsolları bulunmaktadır. Ayrıca son on yılda Skype, Minecraft yapımcısı Mojang ve LinkedIn dahil olmak üzere birkaç milyar dolarlık satın alma gerçekleştirmişti.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page