top of page
Ara

Mastercard, yeni araştırma platformuyla Avrupa bankalarını hedefliyor

Mastercard, Avrupa'da ödeme sektörü hakkında araştırma ve analiz sağlayacak yeni bir “iş zekası” platformu sunuyor.

Mastercard, 5 Ağustos Çarşamba günü, Avrupa'daki bankaları ve finans kurumlarını hedef alan Pazar Trendlerini takip edebilecek "Market Trends" adlı yeni bir çevrimiçi platform başlattığını duyurdu.


Platform, “34 pazarda 2.000 karttan fazla”, Finans teknolojileri alanında en iyi 22 oyuncunun analizinin yanı sıra “Açık Bankacılık, Blockchain ve diğer trendler” konusunda “düşünce liderliği” hakkında bilgi içeren bir araştırma odağına sahip olacak. Şirket bu gelişmeyi yakın zamanda yaptığı basın bülteninde duyurdu.


Şirketin yayınladığı basın bülteninde şu sözlere yer verdi:


Market Trends, güncel pazar, endüstri ve tüketici anlayışlarını içeren çevrimiçi bir araçtır


Mastercard, Avrupa'daki bankalar ve finans kurumları için ödemelerle ilgili bilgiler, rekabetçi istihbarat ve sektör trendlerinin kapsamlı bir görünümünü sunan etkileşimli bir platform olan Market Trends'in piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Mastercard Market Trends, 34 pazarda 2.000'den fazla kart üzerinde yapılan araştırmadan Açık Bankacılık, Blockchain ve diğer trendler hakkında fikir liderliğine, 22 en iyi fintech oyuncusunun analizlerine kadar, hepsi tek bir yerde, güvenilir araştırmanın basit, küratörlü bir görünümünü sunar.


Mastercard Europe Başkanı Mark Barnett şunları söylüyor: “Mastercard Piyasa Trendleri, bankaların daha akıllı sonuçları daha iyi sonuçlarla bilgilendirmek için ihtiyaç duydukları önemli bilgilere tek bir erişim noktası sunuyor. En son trendler ve tüketici ihtiyaçları hakkında fikir sahibi olarak, müşterilerine süper hizmet edecek ve insanların alışveriş yapma ve ödeme yöntemlerindeki sürekli gelişime uyum sağlayacak teknoloji ve girişimleri tanımlayıp uygulayabilirler.”


Mastercard Pazar Trendleri beş temel özellik içerir:

  • Piyasa Değerlendirmesi: yerel düzeyde küratörlük sosyo-ekonomik, ödeme ve dijital KPI verileri için AB'deki 34 pazara bilgi sağlayan kolay erişilebilir raporlar

  • Kart Karşılaştırma: Kullanıcıların mevcut Avrupa rekabet ortamını anlamalarına yardımcı olmak için farklı planlar ve Yayıncılar tarafından verilen kart ürünlerinin filtreleme ve karşılaştırma özellikleri. Bu, yerel düzeyde temel metriklere genel bakışı içerir

  • Dijital Ödeme Deneyimleri: önde gelen küresel Fintech'lerin analizi ve sürekli gelişen bir ödeme ortamında stratejileri bilgilendirmeye yardımcı olacak en iyi uygulamalar, örneğin kullanım örnekleri ve şirket profilleri

  • Tüketici Araştırmaları: Mastercard tarafından küresel ve bölgesel olarak görevlendirilen araştırma çalışmalarına geniş bir konu yelpazesinde fikir vermek için erişim

  • Endüstri Bilgisi: sektörü şekillendiren teknoloji trendleri hakkındaki video, çalışma ve küresel düşünce liderler havuzumuza erişim

Bu platform, yakında Avrupa dışı birçok ülkede daha aktif olacağı belirtildi. Hangi ülkelerin olacağı ise merak konusu.


Mastercard'a göre amaç, bankacılık ve finans hizmetlerindeki yöneticilere ve diğer karar vericilere, müşterilerinin menfaatlerine en uygun teknolojiyi bulmak için ödeme sektörünü dönüştüren en son trendler arasında sıralama yapmalarına yardımcı olmaktır.


Mastercard'a göre, platform şu anda Avrupa'daki kart yayıncıları tarafından kullanılabilir ve yakında kıtanın ötesine geçmeyi planlıyor.


Mastercard Pazar Trendleri platformu, 34 farklı AB pazarına ilişkin raporların “sosyo-ekonomik, ödeme ve dijital KPI verilerine” odaklanan raporlarından kullanıcıların özellikleri sıfırlamalarını sağlayan “kart karşılaştırma” filtresine kadar makro ve mikroekonomik verilerin, çeşitli kartlar ve bunların "mevcut Avrupa rekabet ortamına" nasıl uyduklarını içeren analizler içereceği belirtildi.


Mastercard, platformda aynı zamanda kullanım senaryoları ve şirket profilleri ile en iyi küresel Finnans teknolojilerinin analistlerini de yer verecek ve "Sürekli gelişen ödeme ortamında stratejileri bilgilendirmeye yardımcı olacak en iyi uygulamalar" üzerinde odaklanmayı hedefliyor.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page