top of page
Ara

Marks And Spencer'da 7.000 işten çıkarma sonrası açıklama geldi

Şirket yönetimi, önümüzdeki 3 ay boyunca, 7.000 iş gücünü sonlandırmak zorunda kalmaktan dolayı üzgün olduğunu ve tekrarlanmayacağına tahattüt etti

Global - Önümüzdeki 3 ay boyunca birçok Marks and Spencer, bölgesel yönetim, merkezi destek ve mağazalarda 7.000 iş gücünü sonlandıracak.


Salgından bu yana işten çıkarmaların şimdiye kadarki en büyük duyurularından biri olan bu, gelişen ve daha tâlepkar bir müşteriyle bağlantı kuran iş piyasası için pozitif bir strateji yönü belirlemeye çalışırken çalkantılı bir on yıl geçiren bir marka için daha yıkıcı bir haber oldu.


Pandemi sırasında birçok perakendeci giyim satışlarında bir ciddi düşüşler yaşadı. Tüketiciler, sosyal ortamları olmadığı için ve çoğu evden çalıştığı için aynı şekilde kıyafet satın almama eğiliminde. Marks and Spencer, Covid-19'un etkisinden çok önce gıda dışı teklifiyle ilgili zorluklar yaşadı. İşletme, uzun yıllardır giyim sektörünün pazar payında yıldan yıla düşüş yaşadı.


Üst düzey yöneticiler, Marks and Spencer'ın moda işine hayat vermek üzere getirildi, ancak hiçbiri markayı altın çağına geri getirmeyi başaramadı.

"Mayıs ayında, bazı müşteri alışkanlıklarının sonsuza dek değiştiği bir dünyada krizden ders alma, dönüşümümüzü hızlandırma ve daha güçlü, daha çevik bir iş sunma planlarımızın ana hatlarını belirledik. Üç ay sonra ve Never the Same Again programımız ilerliyor olsa da; görünüm belirsiz ve ihtiyatlı davranıyoruz. Krizin üstesinden gelme yollarındaki olumlu değişiklikleri yerleştirmek için Never The Same Again Again programımızın bir parçası olarak, bugün mağaza operasyonlarını ve yönetim yapılarını daha da düzene sokmak için teklifler duyuruyoruz. "

Bu öneriler önemli değişen müşteri ihtiyaçlarına hizmet etmek için kurulmuş daha yalın, daha hızlı bir işletme olma yolunda bir adım ve bu süre boyunca meslektaşlarımızı desteklemeye kararlıyız.


"Never The Same Again" programı, işletmenin çok daha kısa bir zaman diliminde yıllarca değişiklik yaptığını görüyor - işletme, bunun gerçekten perakendede en güçlü olanın hayatta kalması olduğunun ve radikal bir değişimin gerekli olduğunun farkında.


Marks and Spencer kısa süre önce Sparks Card ödül programını tüketicilerin olumlu tepkisiyle yeniden başlattı. 8,2 milyon müşteri artık yeni Sparks programının üyesi ve lansmanından bu yana 800.000'den fazla kişi uygulamayı indirdi. Ocado ile iş için bir çevrimiçi gıda alışveriş kanalı başlatmak için yapılan ortaklığın, planlanan Eylül lansmanı için hala yolunda olduğu söyleniyor.


Açıklamadaki diğer duyurular arasında, dijital planlarının hızlandığını vurgulayan işletme yer alıyor. Son 8 haftada, çevrimiçi satışlar toplam Giyim ve Ev satışlarının %41'ini oluşturdu. İşletme ayrıca, Microsoft ile ortaklaşa geliştirilen bir mağaza teknolojisi paketini kullanarak daha esnek çalışma arayışında olacağa benziyor.


Marks ve Spencer, 7000 işten çıkarmanın büyük bir kısmının anlaşmalı iş sözleşme feshi veya erken emeklilik yoluyla olacağı tahmin ediliyor.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page