top of page
Ara

LinkedIn, şirket sayfanızın takip edilmesini nasıl arttıracağınıza ilişkin ipuçları

Belki diğer sosyal platformlar kadar dikkat çekmiyor, ancak LinkedIn son birkaç yılda hem toplam kullanıcı hem de aktif katılım açısından istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ediyor

LinkedIn, şirket sayfanızın takip edilmesini nasıl arttıracağınıza ilişkin İpuçları

Son beş çeyrekte, LinkedIn her çeyrekte rekor düzeyde katılım bildirdi ve platform şu anda 740 milyon üyeye ulaştı. Fakat burada minik bir detay var. 'Üyeler' 'aktif kullanıcılar' ile aynı şey değil ancak öyle olsa bile, istatistikler potansiyel kitle erişimiyle birlikte LinkedIn kullanımının arttığını ve daha fazla bölgenin göründüğü gibi olduğunu gösteriyor. pandeminin ardından normale dönmek için iş faaliyeti de artacak ve bu da kaçınılmaz olarak daha fazla kullanıcının LinkedIn'e daha sık geldiğini görecek.


Bu nedenle, LinkedIn pazarlama yaklaşımınızı yeniden incelemeye değer olabilir. Buna yardımcı olmak için LinkedIn, promosyon araçlarını ve seçeneklerini nasıl kullanacağınızı vurgulayan bir dizi vaka çalışmasını paylaşırken, bugün şirketinizin varlığını nasıl en üst düzeye çıkaracağınıza ve şirket sayfası takipçilerinizi nasıl büyüteceğinize dair bazı yeni ipuçları da sağladı.


İşte LinkedIn'in önemli ipuçları:


1. Temel bilgileri doğru kullanın

Öncelikle LinkedIn, markalara şirket sayfalarının tüm unsurlarını doldurmalarını ve işletmelerinin ne yaptığını ve kime yardım etmek istediklerini anlatan içerik ve açıklamalar içermelerini tavsiye eder.


"LinkedIn Sayfaları arama motorları tarafından tarandığından ve genellikle üst sıralarda yer alabildiğinden, ilgili anahtar kelimeleri iş açıklamanıza eklediğinizden emin olun."


LinkedIn, markaların görünürlüğü artırmak için kendi bloglarına, web sitelerine ve/veya haber bültenlerine bir LinkedIn "Takip Et" düğmesi eklemelerini önerirken, şirket sayfası yöneticileri de LinkedIn'deki birinci derece bağlantılarını, “ Takip Etmeye Davet Et ” işlevi sunuyor.


2. Düşünce liderliği açısından faydalı içerikler oluşturun

Araştırma ve yaratmada gerektirdiği ek çalışma göz önüne alındığında, bunu söylemek yapmaktan daha kolay olabilir, ancak LinkedIn'in bir sonraki kilit noktası, markaların düşünce liderliği içeriği yayınlamaya çalışması gerektiğidir.

"LinkedIn'in hedef kitlesinin dikkatini çekmenin en iyi yolu sektör haberleri, trendler ve diğer ilgili konular hakkında ilgi uyandıran içerikler yayınlamaktır. Aslında, yöneticilerin yüzde 88'i düşünce liderliği içeriğinin canlanmada çok önemli bir rol oynadığı konusunda hemfikirdir."

İlginç bir şekilde, LinkedIn, aynı iş karar vericilerinin yalnızca yüzde 17'sinin çevrimiçi olarak sunulan mevcut düşünce liderliği içeriğinin kalitesini "çok iyi" veya "mükemmel" olarak değerlendirdiğini belirterek buradaki zorluğu kabul ediyor.


İçerik oluşturmak kolaydır ve artık bir gönderi veya videoyu bir araya getirip geniş bir kitleye yayınlamak için her zamankinden daha fazla yol var. Ancak harika içerik oluşturmak her zamanki gibi zorlu olmaya devam ediyor ve yaklaşımınızı bilgilendirebilecek temel eğilimleri ve veri içgörülerini vurgulayabilen daha yeni araçlar olsa da, kilit nokta kendi içgörünüzü sağlamak ve bu eğilimleri işletmenizin sunduğu perspektiften yorumlamaktır.


Bu iş gerektirebilir, ancak LinkedIn'in tavsiyesine göre LinkedIn'de öne çıkmanın yolu "iyi araştırılmış, faydalı ve alakalı içerik" yayınlamaktır. Bu mantıklı ve iyi bir ipucu. Ancak hedef kitleniz için benzersiz, değerli bilgileri bir araya getirmek biraz zaman, odaklanma ve yazma becerisi alacaktır.


LinkedIn ayrıca işletmelerin, LinkedIn hedef kitlenizde yankı uyandıran konulara ilişkin daha fazla bilgi edinmek için İçerik Önerileri özelliğini kullanmayı düşünmelerini önerir.


3. Markanız için önemli sohbetlere katılın

LinkedIn ayrıca, markaların varlıklarının farkındalığını artırmak ve uygulamadaki bağlantılarını genişletmek için platformda ilgili sohbetlere katılmaya çalıştıklarını öne sürüyor.


Bunu yapmanın bir yolu, LinkedIn şirket sayfalarının Sayfalarıyla ilişkilendirilmek üzere üç adede kadar belirli hashtag seçmesini sağlayan LinkedIn'in Topluluk Hashtag'leri özelliğidir.


Daha sonra bu konularla şirket sayfanız olarak etkileşim kurabilirsiniz; bu, platformdaki marka varlığınızın görünürlüğünü artırmaya yardımcı olabilir.


LinkedIn ayrıca, şirket sayfası yöneticilerinin ilgili etkinlikleri bulmasını ve barındırmasını önerir; bu, nişinizdekilerle etkileşim ve maruz kalma için daha fazla fırsat sağlar.


4. Kitlenizi tanıyın ve büyütün

LinkedIn ayrıca, sayfa izleyicilerinin demografisi ve özellikleri ve insanların sayfalarına nasıl geldiği hakkında verileri görüntülemek için şirket sayfalarının sayfa analiz araçlarından yararlanmalarını önerir.

"Ayrıca hangi gönderilerinizin ve güncellemelerinizin en yüksek etkileşimi sağladığını da belirleyebileceksiniz. Elinizdeki bu bilgilerle, en değerli buldukları içerik türünü sağlayarak daha iyi hedef kitle uyumu için sürekli olarak optimize edebileceksiniz."

5. Takipçilerinizle etkileşime girin

Son olarak, LinkedIn, şirketlerin tüm çalışanlarını LinkedIn profillerinin iş deneyimi bölümünden şirket sayfasına bağlantı kurduklarından emin olmaları için teşvik etmesi gerektiğini ve bu da potansiyel maruziyeti artırdığını, sayfa yöneticilerinin de çalışanlarını yeniden paylaşmaya çalışması gerektiğini söylüyor. ' en iyi gönderiler, çalışanlara paylaşılacak en önemli Sayfa gönderileri hakkında bilgi verin. Bunun için gönderiyi paylaşacakları sayfa gönderileri günde 1 kez çalışanlara bildirebilirsiniz.


LinkedIn ayrıca, markaların, Şirketim sekmesi aracılığıyla LinkedIn'de yalnızca çalışanlara yönelik bir topluluk oluşturarak şirket içi katılımı teşvik etmesi gerektiğini belirtiyor.


Şirketim (My Company) sekmesi LinkedIn Şubat ayında eklenen, ilgili mesajların doğrudan paylaşımını kolaylaştırmak ve çalışanlar arasında böyle iç etkileşimini artırmak için işletmeler sağlar ve 'iş arkadaşı içeriği' listeleri, 'Tavsiye' içermektedir.


Bu, seçilen mesajları ve güncellemeleri güçlendirmeye ve katılımı artırmaya yardımcı olabilir, bu da çalışan savunuculuğunu artırabilir ve şirket varlığınızı en üst düzeye çıkarmanıza yardımcı olabilir.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page