top of page
Ara

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yaptığı video paylaşıma tepki yağdı

Turizm ve Kültür Bakanlığı'nın Twitter'da turistleri Covid-19'dan korumak için aldığı önlemleri tanıtan bir video yayınlanması gündeme bomba gibi düştü

Kültür ve Turizm Bakanlığı için alametifarika ajansı tarafından hazırlanan video, Türkiye’nin yaz sezonu tanıtım videosu sosyal medyanın gündemini belirledi.


Videoda, turizm çalışanlarının yüzünde “Siz eğlenin, ben aşı oldum” yazan maskelerin yer alması tepkilere neden oldu. Sosyal medyada en çok konuşulan konu haline gelen Video tepkiler üzerine yayından kaldırıldığı belirtildi.


30 saniyelik tanıtım videosunda, “Siz eğlenin, ben aşı oldum” yazılı maskeler giyen turizm sektörü çalışanları gösteriliyor.


Video ile turistlere, salgın endişesi taşımadan, Türkiye’de tatil yapabilecekleri mesajı verilmesi isteniyor.


Geçen hafta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Turistlerin görebildiği herkesi aşılayacağız" dedikten sonra benzer eleştiriler almış, ardından tanıtım içeriği yayından kaldırılmıştı.


Türkiye, yabancı turistlerin Covid-19 için aşılanmasını veya test edilmesini istemiyor ve onları karantinadan muaf tutuyor, bu da onların plajlarda dolaşıp eğlenmek için özgür oldukları anlamına geliyor.


Turizm Bakanı Nuri Ersoy'un aralarında siyasetçilerin de bulunduğu pek çok sosyal medya kullanıcısı tarafından eleştirildi. İstifasını isteyen bir hashtag ve başka bir "Üzgünüm, Ben Türküm" Twitter'da trend olan konular oldu.

Turizm Bakanlığı'ndan henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

0 yorum
bottom of page