top of page
Ara

JPMorgan, Irkların eşitliğini ve farkındalığı arttırmak için 30 Milyar Dolar harcayacağını açıkladı

Endüstrilerdeki şirketler, ırksal adaleti sağlamak ve eşitlik ve kapsayıcılığı teşvik eden girişimlere yatırım konusunda oldukça istekliler

JPMorgan CEO'su Jamie Dimon
JPMorgan CEO'su Jamie Dimon

Mayıs ayında George Floyd'un öldürülmesinden bu yana sivil huzursuzluk ABD'yi etkisi altına aldığı günlerin etkisi sürerken, endüstrilerdeki şirketleri ırksal adaleti sağlamak ve eşitlik ve kapsayıcılığı teşvik eden girişimleri desteklemeye sevk etti.


Perşembe günü JPMorgan Chase, önümüzdeki beş yıl içinde ırksal eşitsizliği ele almak için 30 milyar dolarlık bir taahhütte bulundu ve Haziran başından beri kamuoyunda ayaklanmanın başlamasından bu yana en büyük yarışla ilgili kurumsal mali taahhütlerden biri olarak öne çıktı. Duyuru, Citi ve Bank of America'nın ırksal eşitsizliği ve beyaz olmayan topluluklar arasındaki ekonomik hareketliliği ele almak için sırasıyla 1 milyar dolar taahhüt etmesinden kısa bir süre sonra geldi.


JPMorgan CEO'su Jamie Dimon yaptığı açıklamada, "Sistemik ırkçılık Amerika tarihinin trajik bir parçasıdır" dedi. "Irkçılık ve yaygın ekonomik eşitsizlik propagandası yapan sistemleri yıkmak için daha fazlasını yapabiliriz ve daha iyisini yapabiliriz, özellikle de Siyahi ve Latin insanlar için. Toplumun ırksal eşitsizlikleri daha somut ve anlamlı bir şekilde ele alması çoktan geçti. "


Bankanın taahhüdü, beyaz olmayan topluluklar için ev sahipliğini artıracak, Siyah ve Latinlerin sahip olduğu işletmeleri büyütecek ve bankacılığa erişimlerini artıracak krediler, özsermaye ve doğrudan finansman kombinasyonunu içeriyor.


Citi’nin taahhüdüne çok benzer şekilde, JPMorgan’ın yatırımlarının çoğu konutlara tahsis edilmektedir. Banka, Siyah ve Latin Amerikalılara daha düşük mortgage ödemeleri sağlamak için 4 milyar $ 'a kadar yeniden finansman kredisi ve yetersiz hizmet alan topluluklarda 100.000 uygun fiyatlı kiralama birimini finanse etmeye yardımcı olmak için yeni krediler ve öz sermaye yatırımları için 14 milyar $' a kadar taahhütte bulunacağını açıkladı.


Banka ayrıca, yeterince temsil edilmeyen girişimciler için yeni bir koçluk programı başlatmayı, ağırlıklı olarak Siyahi ve Latin topluluklarındaki küçük işletmelere 2 milyar dolar değerinde 15.000 kredi sağlamayı ve çeşitli tedarikçilerle ilave 750 milyon dolar harcamayı planlıyor.


Dışlayıcı politikalar uzun süredir ırksal ve etnik azınlıkların bankacılık gibi ana akım mali hizmetlere erişimini engelledi. JPMorgan bu amaçla, benzer bir yaklaşımı yansıtarak bir milyon kişinin düşük maliyetli çek veya tasarruf hesapları açmasına ve Siyahi ve Latinx liderliğindeki Azınlık Saklama Kurumlarında ve Toplumsal Kalkınma Finans Kurumlarında 50 milyon dolara kadar sermaye ve mevduata yatırım yapmasına yardımcı olacağını söylüyor. Netflix, Haziran ayında çekildi.


Banka ayrıca, kendisini dahili çeşitlilik çabalarından sorumlu tutacağına da söz verdi. Aralık ayında Dimon, çalışanlarına, New York Times'ın bankanın şubelerindeki ayrıntılı ırk ayrımcılığı raporunun ardından "her türlü ırkçılık ve nefretten tiksindiğini" söyledi. İfşa, JPMorgan'ın bankadaki eski mali danışmanların ırk ayrımcılığı iddialarını çözmek için 24 milyon dolar ödemeyi kabul etmesinden bir yıldan biraz fazla bir süre sonra gerçekleşti.


Banka, son taahhüdünde, çeşitliliği ve dahil etme sürecini, faaliyet komitesi üyeleri ve bunların doğrudan raporları için yıl sonu performans değerlendirmelerine ve tazminat kararlarına dahil etmeyi taahhüt etti.


Varlık bakımından en büyük ABD bankası olan firma, önümüzdeki beş yıl içinde yetersiz hizmet alan topluluklarda adil ekonomik iyileşmeyi sağlamak için filantropik sermaye olarak 2 milyar dolar sağlayacak.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page