top of page
Ara

Interpublic Group'un yeni CEO'su belli oldu

Philippe Krakowsky, 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Interpublic Group'un İcra Kurulu Başkanı Seçildi

Interpublic Group Yönetim Kurulu, 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren Philippe Krakowsky'yi IPG İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçtiğini açıkladı. Michael I. Roth, mevcut Başkan ve İcra Kurulu Başkanı Yönetim Kurulu İcra Kurulu Başkanı olacağı 1 Ocak 2021 tarihine kadar mevcut görevini sürdüreceği açıklandı.


Sn. Krakowsky şu anda IPG'nin İcra Kurulu Başkan Yardımcısı ve Operasyon Direktörü ve çeşitli IPG şirketlerinin doğrudan gözetimi altında IPG Mediabrands'ın Başkanı görevini sürdürmekte.


Roth, "Philippe, IPG'de bir sonraki dönem için doğru CEO," dedi. "Açık mimari müşteri hizmet modelimizi geliştirmenin yanı sıra verilerimizi, pazarlama hizmetlerimizi ve medya çözümlerimizi modernize etmede kilit rol oynayan parlak bir stratejist ve etkili bir lider. Yıllar boyunca ortaklığımız, uzun zamandır - hem müşterilerimiz hem de çalışanlarımız için dönem başarısı. "


“IPG'de işletmeleri ve kurumsal işlevleri yürüttüğü çok sayıda deneyimi sayesinde, Philippe müşteriler ve IPG için büyüme sağlama konusunda olağanüstü bir başarı geçmişi oluşturdu. Son 18 yıldır onunla çalışırken, Philippe'in IPG'yi ve müşterilerimizi yeni bir pazarlama çağına yönlendirmek için iyi konumlanmış, değer odaklı bir lider olduğunu ilk elden gördüm. İnsanları önemsiyor ve başı ve kalbiyle yol gösteriyor ”diye ekledi Roth.


Roth, IPG yönetim kuruluna 2002 yılında katıldı ve 2004'te İcra Kurulu Başkanı ve Eş CEO ve 2005'te CEO olarak atanana kadar Denetim Komitesine başkanlık etti. CEO olarak görev yaptığı süre boyunca, Roth şirketin mali gidişatını düzeltti ve IPG'yi organizasyon yoluyla bir endüstri lideri yaptı ve finansal yeniden yapılandırma, bir işbirliği kültürü oluşturma ve tüm organizasyonda veri merkezli ve dijital öncelikli araçların erken benimsenmesi yoluyla IPG'nin benzerlerinin önünde kalmasını sağlamayı başardı.


Sonuç olarak, son beş yılın her birinde, IPG'nin büyüme oranı sektör ortalamasının üzerinde performans gösterdi ve toplam hissedar getirisi, IPG'nin emsal grubunu takip eden bir, üç, beş ve 10 yıllık dönemlere göre zirveye çıkardı. Sürekli gelişen pazar dinamikleri ile sektörde önemli değişikliklerin görüldüğü bir dönemde başarı ve ilerleme düzeyi.


Roth’un görev süresi, organizasyonun temel taşı olarak çeşitlilik ve kapsayıcılığa olan bağlılığı ve yatırımı ile de vurgulanmaktadır. Roth’un liderliğinde IPG, çeşitliliği ve kapsayıcılığı IPG’nin liderlik ekibinin ve bireysel işletmelerin nasıl derecelendirildiğinin ve uzun vadeli kültür değişikliği yaratmak için iddialı hedeflerin nasıl belirlendiğinin kilit bir yönü haline getirdi. Roth, IPG’nin resmi çeşitlilik ve katılım programlarını uygulamaya başladığından beri, şirket renkli ve kadın insanlar için iş gücünde önemli değişiklikler gördü; ancak, Roth'un sürekli olarak söylediği gibi, "Bu cephede daha yapılacak çok iş var."


"Michael’ın IPG liderliği olağanüstü oldu ve olmaya devam ediyor. IPG Yönetim Kurulu Başkanı David Thomas, şirketi büyük ölçüde dönüştürdü ve yeni bir modern pazarlama çözümleri çağının başlangıcını başlattı. "IPG'yi gelecek için yeniden konumlandırmak için cesur stratejik adımlar attı ve şirketi doğru iş kolları, organik olarak ve satın alma yoluyla büyüyen dijital ve veri yetenekleri, bunların hepsi çeşitliliği ve çalışan bağlılığını geliştirirken ve büyüme ve marj genişlemesi için endüstri standardını belirlerken. IPG'nin İcra Başkanı olarak Michael, yeni görevinde Yönetim Kurulu ve Philippe ile ve COVID-19 ile ilgili değişiklikleri yönetmeye devam etmek ve IPG'nin geleceğini şekillendirmeye yardımcı olmak için üst düzey şirket yöneticileriyle yakın bir şekilde çalışacak. "


"Amerikan iş dünyasında büyük değişimlerden birine öncülük eden ve geleceği için güçlü bir temel oluşturan Michael, IPG'yi bir endüstri liderine dönüştürdü ve Yönetim Kurulu, Philippe'in IPG'nin bir sonraki sürekli değer yaratma aşaması için doğru CEO olduğuna emin. tüm paydaşlarımız, "diye devam etti Thomas. "Michael ile birlikte çalıştığımız, çok yıllı yedekleme sürecimiz Philippe'de empati, operasyonel ve yönetim becerileri, yeteneklere saygı ve dijital ve veri öncelikli bir pazarlama şirketi için vizyon sahibi bir lider buldu." dedi


“Philippe cesaret, dürtü ve duygusal zekanın bu ender kesişim noktasında faaliyet gösteriyor. Geleceğe bakıyor ve şirket ve liderleri için iddialı hedefler koyuyor - ve başarıyı takımla paylaşan ve zor günlerde onları yükselten gerçek bir işbirlikçi olduğu için başarılı oluyor. Son 18 yıldır benim için stratejik bir ortak oldu ve IPG'yi bugünkü şirket haline getirmeye yardımcı oldu ”diye ekledi Roth.


Krakowsky, "IPG'nin bir sonraki İcra Kurulu Başkanı olarak seçilmek bir onur ve Michael ve Yönetim Kurulu'nun bana duyduğu güveni takdir ediyorum," dedi. "Çalışanlarımız, ajans markalarımız, teknoloji şirketlerimiz ve kültürümüzle, müşterilerimizin en zorlu iş zorluklarını çözmelerine yardımcı olmak için benzersiz bir konumdayız. Medyadaki ve tüketici davranışındaki değişikliklerin inanılmaz bir hızda hızlandığını gördüğümüz bu eşsiz zamanda, elli bin çalışanımız ve dünyanın her yerindeki tüm müşterilerimizle çalışmayı dört gözle bekliyorum. Önümüzde, müşterilerin müşterileriyle ilişkilerini derinleştirmelerine, bunu verimli, yaratıcı ve geniş ölçekte yapmalarına yardımcı olacak harika fırsatlarımız var. "


58 yaşındaki Krakowsky, Interpublic genelinde ticari operasyonları yönetmek için CEO ile birlikte çalıştığı IPG'nin İcra Kurulu Başkan Yardımcısı ve Operasyon Direktörüdür. Philippe aynı zamanda Mediabrands'ın Başkanıdır ve IPG’nin bağımsız şirketleri Acxiom, Carmichael Lynch, Deutsch, Hill Holliday, Huge, Kinesso, Matterkind ve R / GA’dan sorumludur. IPG'deki 18 yılı boyunca, Philippe ayrıca iletişim, iş geliştirme, strateji ve yetenek fonksiyonlarını denetlemiştir ve IPG'nin Baş Strateji Sorumlusu olmaya devam etmektedir. IPG'de COO olarak seçilmeden önce Philippe, dünyanın en ikonik markalarının çoğunun pazarlama yatırımlarını denetleyen 10.500 kişilik birime liderlik eden Mediabrands CEO'su rolünü de üstlendi. Huge ve IPG destekli O’Keefe Reinhard & Paul dahil olmak üzere birçok IPG şirketinin yönetim kurulunda görev yaptı; R / GA’daki Accelerator’ın parçası olarak start-up'lara danışmanlık yapıyor; ve ajansın liderlik geçişi sırasında 2013'ün büyük bölümünde FCB'nin geçici CEO'su olarak görev yaptı. Aslen Meksikalı olan Philippe'in A.B. Harvard Üniversitesi'nden mezun. Kariyerine bir yapay zeka yazılım şirketi kuran ve nihayetinde Apple Computer'a satan bir ekibin parçası olarak başlamıştı.


Interpublic hakkında

Interpublic, değerlere dayalı, veriye dayalı ve yaratıcı bir şekilde yönlendiriliyor. Başlıca küresel markalar arasında Acxiom, Craft, FCB (Foote, Cone & Belding), FutureBrand, Golin, Huge, Initiative, Jack Morton, Kinesso, MAGNA, McCann, Mediahub, Momentum, MRM, MullenLowe Group, Octagon, R / GA, UM ve Weber Shandwick. Diğer önde gelen markalar arasında Avrett Free Ginsberg, Campbell Ewald, Carmichael Lynch, Deutsch, Hill Holliday, ID Media ve The Martin Agency bulunmaktadır. Daha fazla bilgi için lütfen www.interpublic.com adresini ziyaret edin.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page