top of page
Ara

İddia: Apple, ofislere dönüşleri yeniden süresiz olarak erteledi

Apple çalışanlarının ofise dönmesi gereken tarihi süresiz olarak ertelenmesi yanısıra, tüm çalışanlarına uzaktan çalışma ihtiyaçları için kullanılabilecekleri 1000 dolar vereceği iddia ediliyor

Apple, ofislere dönüşleri yeniden erteledi

Pandemi nedeniyle şirketler bir süredir uzaktan çalışmaya ve normalleşme kapsamında hibrit yönteme geçme kararı alması farklı görüşlere yol açmıştı. Nitekim son gelişmeler sonrası pandemi, geçici sandığımız uzaktan çalışma yaklaşımı artık kalıcı hale dönüşüyor. Bu dönüşümü ilk uyuglayan Microsoft, Twitter gibi teknoloji devlerine artık Apple'da katıldı. Ünlü şirket, çalışanlarının uzaktan çalışmaları ya tamamen kalıcı hale getirdi ya da hibrit modelde çalışmada karar kıldı.


Aldığı her karar ile sansasyon yaratan şirketin aldığı bu son karar, sonrası tepkiler olumlu görünüyor.


Apple aldığı son karar ile ofislere dönüş süresiz olarak erteledi

Apple'ın 1 Şubat'ta hibrit modelde ofislere dönmeye karar vermesi üzerinden çok bir süre geçmeden Apple, bu geri dönüşü bir kere daha ertelediği öğrenildi. Bloomberg'den Mark Gurman ve NBC News'den Zoë Schiffer'in duyumlarına göre, Apple çalışanlarının ofise dönmesi gereken tarih süresiz olarak ertelendiğini belirtti. Şirketin CEO'su Tim Cook'un çalışanlara gönderdiği e-postada ofislere dönüş tarihinin henüz belirlenmediğini belirtti. Mark Gurman ise, Apple'ın tüm çalışanlarına evden çalışma ihtiyaçları için kullanılabilecek 1000 dolar vermeye hazırlandığını belirtti ve Tim Cook'un e-postada bu konuya değindiğini belirtti.


Apple'ın ofise geri dönüşünün bir kere daha ertelenmesi olarak artan Covid-19 ve Omicron varyantı nedeniyle artan vaka sayıları hızı neden olarak gösterildi. Apple ayrıca artan vakalar sebebiyle bu hafta üç perakende mağazalarını kapatma kararı aldı. Sağlık tedbirlerine ek olarak, Salı günü de mağazalarında maske takılması zorunlu hale getirildi.


Geçmiş dönemde neler yaşanmıştı?

Apple çalışanları bu haberi şirketin CEO'su Tim Cook'un bildirisi ile şirket daha önce yılda iki hafta uzaktan çalışma teklif etmiş hatta Cook'un notuna göre çalışanlara ekstra iki hafta daha verilmesine karar vermişti. Bunun anlamı, bir Apple çalışanı yılda 4 hafta uzaktan çalışma imkanına sahip olması planlanıyordu. Bu pilot uygulama ile çalışanlar ofislere öncelikle 1-2 gün için ofislere gelecek; ancak mart ayından sonra pazartesi, salı ve perşembe günleri ofislerde olunacak. Bazı çalışanlar ise iş akışına bağlı olarak haftada dört veya beş gün ofise gelmeleri de söz konusu olacaktı.

Dahası Apple, çalışanlarının geçtiğimiz eylül ayından sonra hibrit modelde devam edilecek şekilde ofislere dönmelerini istemiş; fakat Apple çalışanları bu duruma karşı çıkmışlar ve hatta hibrit çalışma konusunda Tim Cook'un bu fikrine karşıt görüş sunmuşlardı. Dahası çalışanlar, ofise dönmeye karşı çıktıklarını açıklayan bir yazı kaleme almalarına rağmen şirket bu talebi önemsemedi ve hibrit çalışma modelinde ısrarcı olmuştu.


Bu çekişmenin ardından bazı orta ve üst düzey yöneticiler görevinden istifa ettiği, bazılarının da etmeyi düşündüğü bilgileri sızması şirketin üst yönetimini alarma geçirmiş ve yönetim kurulu bazı opsiyonlar üzerine çalışmalara başlamıştı. Şirketin uzaktan çalışma konusundaki tavrına karşı neredeyse 6 bin üyesi bulunan bir Slack kanalı oluşturulmuştu.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page