top of page
Ara

Huawei CEO'su: Akıllı telefonlar, cihaz kategorisinin yalnızca bir parçası

Çinli teknoloji şirketinin kurucusu, Huawei'nin 5G teknolojilerini gelecekte başka cihazlara aktarabileceğini söyledi

Çinli teknoloji şirketinin kurucusu, Huawei'nin 5G teknolojilerini gelecekte başka cihazlara aktarabileceğini söyledi

Huawei CEO'su Ren Zhengfei, 5G uygulamaları söz konusu olduğunda, cep telefonlarının tek cihaz olmadığını söyledi.


"İnsanları veya nesneleri birbirine bağlayan her şey cihazlardır. Bu, otonom araçlar için lazer radar, ultrasonik radar ve Doppler radarı gibi şeylerin yanı sıra ev tipi gaz sayaçları, su sayaçları, TV'ler ve güvenlik sistemleri gibi şeyleri içerir ”dedi.


“Cep telefonları, cihaz kategorisinin yalnızca bir parçasıdır. Dolayısıyla, Huawei gelecekte 5G teknolojilerimizi başkalarına aktarabilir ancak cihaz işimizi asla satmayacaktır. "


Ren, Çin'in Shanxi eyaletinin başkenti Taiyuan'da yeni bir akıllı madencilik inovasyon laboratuvarının açılış töreninde konuşuyordu. Bu laboratuvar, 5G teknolojisini madencilik endüstrisine getirmeye odaklanmıştır.


Ren, bu laboratuvarın kurulmasının Huawei'nin ana faaliyet alanını genişletmek için bir hamle olmadığını, bunun yerine 5G teknolojisini diğer sektörlere hizmet sağlamak için kullanmak olduğunu söyledi.


"Huawei asla çeşitlendirme peşinde koşmayacak. Biz sadece her türlü mahsulün yetişebileceği bir toprak sağlayan bir platform sunuyoruz. Kömür endüstrisi için sağladığımız platform, telekomünikasyon ve ulaştırma endüstrileri için sağladığımız platformla temelde aynı ”dedi.


Shanxi, madenlerinin büyük çoğunluğunun zaten mekanik ekipman kullanmasıyla kömür madenciliğinde iyi bir iş çıkarıyor. Hatta birkaç otomatik maden bile var. ICT uygulamak, akıllı madenciliğe ulaşmalarına yardımcı olacaktır. Örneğin, Shanxi madenlerinde gaz patlamalarını etkili bir şekilde önleyecek cihazlar zaten var, ancak toplamda dört kabloya ihtiyaçları var: iki güç kablosu ve iki sinyal kablosu. Teknolojimiz ile birlikte, gaz dedektörleri artık kabloya ihtiyaç duymuyor. Kablosuz bir ağ kullanarak veri iletebilirler ”dedi.


“Kömür madenleri için mükemmel hizmetler sağlayabilirsek, tıpkı Microsoft'un uçak motorlarını desteklemek için bilgi hizmetleri sağladığı gibi, olağanüstü bir hizmet modülü oluşturmuş olacağız. Microsoft uçak motorları yapmaya başlamayacak ve madenciliğe başlamayacağız. "


ABD ilişkileri

Huawei'nin ABD ile ilişkileri son yıllarda önemli ölçüde çalkantılı olsa da Ren, yeni ABD yönetiminin daha açık politikalar üreteceğini umduğunu söyledi.


"Bir işletme olarak, siyasi bir girdaba girecek enerjimiz yok. Kafamız kendi ürünlerimizi yaparken gömülü ”dedi.


“ABD şirketlerinin Çinli müşterilere mal tedarik etmesine izin vermek, kendi finansal performanslarına yardımcı oluyor. Huawei’nin üretim kapasitesi artarsa, bu ABD şirketlerinin daha fazla satış yapabileceği anlamına gelir. Bu bir kazan-kazan durumu. Yeni yönetimin politikalarını değerlendirirken bu çıkarları tartıp dengeleyeceğine inanıyorum."


Geçen yıl, ABD teknolojisini Huawei'ye satmalarını engellemek için yonga üreticilerine ABD ticaret kısıtlamaları getirildi. Nikkei Asian Review Eylül 2020'ye göre, Çinli şirket, tedarikçiler artık bileşen teslim edemeden yongaları stoklamak için çalıştığı için "hayatta kalma modunda" idi.


Ancak Ren, Huawei'nin telefon satışlarına güvenmeden hayatta kalabileceğini söyledi. “Yüksek kaliteli telefon sevkiyatlarımız, çip tedariğinin olmaması nedeniyle azaldı. Ancak Apple'ın iPhone 12'sinin kaydettiği ilerlemeyi destekliyoruz ”dedi.


"Avrupa'daki birçok ileri teknoloji cihaz kullanıcısı iPhone kullanıyor ve bu telefonların Avrupa'daki ağlarımızda çalışma şekli aslında bizim de iyi yaptığımızın bir işareti.


"Üst düzey kullanıcıların iPhone 12'yi Avrupa'daki 5G ağlarımız üzerinde tam anlamıyla kullanabilmeleri, ağlarımızın kalitesinin bir kanıtıdır. Bu, Avrupa'da Huawei ile ilgili fikirlerin dengelenmesine yardımcı oluyor. "

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page