top of page
Ara

Facebook ve Ray-Ban Akıllı Gözlükleri harika hale getirmek için birlikte çalışıyor

Facebook, kullanıcıların arkadaşlarına ve ailelerine bağlanmak için uygulamaları kullanmasına olanak tanıyan akıllı gözlükler geliştirmek için Ray-Ban'ın üreticisiyle birlikte çalışıyor

Facebook, kullanıcıların arkadaşlarına ve ailelerine bağlanmak için uygulamaları kullanmasına olanak tanıyan akıllı gözlükler geliştirmek için Ray-Bans'ın üreticisiyle birlikte çalışıyor.


Kurucu Mark Zuckerberg, Ray-Ban markasının yardımıyla akıllı gözlükleri popülerleştirmek amacıyla Facebook'un yeni teknolojilerle ilgili yıllık konferansında Çarşamba günü dünyanın en büyük gözlük üreticisi EssilorLuxottica SA ile bağlantı kurduğunu duyurdu.


İki şirket, Intel Corp.’un Vaunt gözlükleri ve Alphabet Inc. kurucu ortağı Sergey Brin’in öncülüğünü yaptığı Google Glass projesi gibi yüksek profilli çabalar da dahil olmak üzere tekrarlanan başarısızlıklarla işaretlenmiş bir alana giriyor. İkinci ürün gizlilik endişelerini dile getirdi ve bazı eleştirmenler tasarımının geek gibi göründüğünden şikayet etti.


Google, tüketici başlığının fişini yıllar önce çekti, ancak Glass'ın kurumsal bir sürümü, depolarda, fabrikalarda ve nakliye depolarında hoş bir yer buldu ve çalışanlara işyerinde rehberlik etmeye yardımcı oldu.


California'daki The Menlo Park, Facebook'un akıllı gözlüklerinin kullanıcıların iletişim uygulamalarını kullanmasına olanak tanıyacağını söyledi. Artırılmış gerçeklik uygulamalarına ve giyilebilir cihazlara olan ilgi çoğu teknoloji şirketi arasında yüksektir ve akıllı gözlükler bu ikisinin bağlantı noktasını oluşturur. Facebook ve Luxottica’nın işbirliğinin ürünü için teknik özellikler ve fiyatlar, önümüzdeki yıl yapılması planlanan lansman öncesinde duyurulacak.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page