top of page
Ara

Facebook, içerik üreticilerine 2022′ye kadar 1 milyar dolar ödeyecek

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg Çarşamba günü, şirketin Facebook ve Instagram sosyal ağları için içerik oluşturan kullanıcılara 2022 yılına kadar 1 milyar dolar ödemeyi planladığını duyurdu

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg Çarşamba günü, şirketin Facebook ve Instagram sosyal ağları için içerik oluşturan kullanıcılara 2022 yılına kadar 1 milyar dolar ödemeyi planladığını duyurdu

Şirketin, TikTok gibi diğer popüler hizmetlerle rekabet ederken, platformları için içerik oluşturmak için influencerları çekmeyi ummasının bir yolu.


Zuckerberg, "Milyonlarca içerik oluşturucunun geçimini sağlaması için en iyi platformları oluşturmak istiyoruz, bu nedenle içerik oluşturucuları Facebook ve Instagram'da yarattıkları harika içerikler için 2022'ye kadar ödüllendirmek için 1 milyar doların üzerinde yatırım yapacak yeni programlar oluşturuyoruz. İçerik oluşturuculara yatırım yapmak bizim için yeni değil, ancak bu işi uzatmak için heyecanlıyım." ifadelerini kullandı.


Facebook, yaptığı açıklamada, bu girişimin bir parçası olarak, şirketin şu andan yıl sonuna kadar içerik oluşturuculara belirli kilometre taşlarına ulaşmaları için ödeme yapacak yeni bonus programları sunmayı planladığını söyledi.


Yaklaşan bonus programları arasında, önümüzdeki haftalarda piyasaya sürülecek ve Instagram için harika Reels içeriği oluşturan ABD kullanıcılarına ödeme yapacak olan bir Reels Yaz Bonusu var. Reels, 2020 yılında Instagram tarafından TikTok'tan gelen içeriklerle rekabet etmek için başlatılan tam ekran, kısa uzunlukta bir video özelliğidir.


Şirket, bu yaz Instagram uygulamasında ve bu sonbaharda Facebook uygulamasında içerik oluşturucuların çalışabilecekleri bonuslar hakkında bilgi edinebilecekleri özel alanlar başlatmayı planladığını söyledi.


Geçtiğimiz birkaç ay boyunca Facebook, daha etkili sosyal medya kullanıcılarını hizmetlerine çekmek için bir taktik olarak içerik oluşturuculara para ödemek için yeni girişimler başlattı.


Örneğin Haziran ayında şirket, içerik oluşturucuların ücretli çevrimiçi etkinlikler, hayran abonelikleri, rozetler ve Facebook'un yakında çıkacak olan bağımsız haber ürünü için elde ettiği gelirden en az 2023'e kadar kesinti yapmayacağını duyurdu.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page