top of page
Ara

Disney, Disney+ yeni abone kazanımıyla Netflix'e ciddi rakip olmaya yakın

Yayın akışı platformları arasında savaş gün geçtikçe kızışıyor. Özellikle, Disney ve Netflix arasında rekabet en çetin olanı

Disney, Disney+ abone kazanımıyla Netflix'e ciddi rakip olmaya yakın

StreetAccount’a göre Disney, mali yılın ilk çeyreğinde dünya çapında 11.8 milyon Disney+ abonesi ekleyerek, yaklaşık 7 milyon olan ortalama analist tahminini geride bıraktı.


Bu, yatırımcıların Netflix’in bir büyüme yavaşlaması tahmin etmesinin ardından akış endüstrisinin sağlığı konusunda en azından geçici olarak güvence sağlamasıyla, genişletilmiş ticarette yaklaşık %8′lik bir artışa neden oldu.


Disney CEO’su Bob Chapek yaptığı açıklamada, şirketin 2024 yılına kadar 230 milyon ila 260 milyon Disney+ abonesine ulaşma hedefini yeniden teyit etti. Disney’in dünya genelinde 129.8 milyon Disney+ abonesi bulunuyor.


Chapek, “Hedefimiz buydu ve hedefimiz olmaya devam ediyor” dedi. Disney’in Disney+’ta Marvel, Lucasfilm ve Pixar gibi markaların sahip olduğu içerik miktarının 2021’de olduğundan iki kat daha fazla olacağını da sözlerine ekledi.


Disney’in abone büyümesi, 2021′in son üç ayında Netflix’i geçerek Netflix’in geçen ay rekabetin kullanıcı tabanını yiyip bitirebileceğini kabul ettiğinin altını çizdi.


Netflix , geçtiğimiz çeyrekte 8,3 milyon yeni abone ekleyerek küresel toplamını 222 milyona çıkardı. Netflix hisseleri, şirketin ilk çeyrek için sadece 2.5 milyon yeni abone beklediğini söylemesinin ardından analist tahminlerinin çok gerisinde kalarak %20′den fazla değer kaybetti.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page