top of page
Ara

Coca-Cola 2,200 kişiyi işten çıkarıyor

Atlanta merkezli şirket, işten çıkarmaların yaklaşık yarısının, 10.400 kişiyi istihdam ettiği ABD'de gerçekleşeceğini söyledi

Coca-Cola Perşembe günü yaptığı açıklamada, iş birimlerini ve markalarını ayrıştırmayı amaçlayan daha büyük bir yeniden yapılanmanın parçası olarak 2.200 işçiyi veya küresel işgücünün %17'sini işine son verdiğini duyurdu.


Atlanta merkezli şirket, işten çıkarmaların yaklaşık yarısının, Coke'un yaklaşık 10.400 kişiyi istihdam ettiği ABD'de gerçekleşeceğini söyledi. Coke, 2019'un sonunda dünya çapında 86.200 kişiye istihdam sağladı.


Koronavirüs salgını, karantina nedeniyle stadyumlar ve sinema salonları gibi yerlerdeki satışların durması nedeniyle Coke'un işini etkiledi. Temmuz-Eylül döneminde geliri %9 düşerek 8,7 milyar dolara ulaştı.


Gerileme, şirketi halihazırda devam etmekte olan bir yeniden yapılanmayı hızlandırmaya zorladı.


Coke Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su James Quincey Ekim ayında yaptığı bir gelir görüşmesinde, "İş yapmanın eski yöntemlerine meydan okuduk ve salgın, çabalarımızda daha cesur olabileceğimizi anlamamıza yardımcı oldu" dedi.


Coke, markalarını yarı yarıya 200'e düşürüyor. Bu yıl, Tab, Zico hindistan cevizi suyu, Diet Coke Fiesty Cherry ve Odwalla meyve suları dahil olmak üzere çok sayıda yavaş satan markayı gözden çıkardı.


Şirket, birikimleri Minute Maid ve Simply meyve suları gibi büyüyen markalara yatırım yapmak ve Topo Chico Hard Seltzer, Coca-Cola Energy ve Aha köpüklü su gibi yeni ürünlerin lansmanını finanse etmek için kullanacağını söyledi.


Şirket aynı zamanda faaliyet alanlarını 17'den dokuza indirmeye hazırlandığı bildirildi.


Kıdem tazminatı tutarının 350 milyon ila 550 milyon $ arasında bir maliyete mal olacağını söyledi.


Şirket, çalışanlarına Ağustos ayında tazminat ve ekstra ücret ödeme teklifi sunmaya başlamasına karşın bu teklifleri kaç çalışanın aldığını henüz paylaşmadı.


İşten çıkarmalar, büyük ölçüde bağımsız olan Coke'un şişeleyicilerini etkilemeyecek. Şişeleyiciler de dahil olmak üzere şirket, dünya çapında 700.000'den fazla kişiyi istihdam etmeye devam ediyor.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page