top of page
Ara

Bu bahar döneminde iOS 14.5 ile gelecek tüm yeni ve güncellenmiş emojiler belli oldu

Emoji uzmanı Emojipedia Salı günü, bu baharda iOS 14.5 ve iPadOS 14.5 ile piyasaya sürülmesi planlanan en son karakter varyasyonlarının profilini çıkardı

Bu baharda iOS 14.5 ile gelen tüm yeni ve güncellenmiş emojiler

Emoji uzmanı Emojipedia Salı günü, bu baharda iOS 14.5 ve iPadOS 14.5 ile piyasaya sürülmesi planlanan en son karakter varyasyonlarının profilini çıkardı ve bunun bir önizlemesi bugünün iOS beta sürümünde ortaya çıktı.


Apple, ikinci iOS 14.5 ve iPadOS 14.5 beta sürümlerinde Unicode Consortium'un Emoji 13.1 spesifikasyonuna dayanan yeni emojiyi dahil etti. 217 yeni ve güncellenmiş karakterin çoğu geçen yıl bir önizlemede açıklandı, ancak bugünün beta birkaç önemli değişikliği açıklıyor.


Emojipedia tarafından belirtildiği gibi, 217 tanınan Emoji 13.1 gliflerinin çoğu, gerçek dünyanın daha eksiksiz bir temsiline izin veren standart emoji varyasyonudur. Özellikle, semboller cilt tonu ve cinsiyet kapsayıcılığındaki varyasyonları açıklar ve emoji benzeri "çiftler" çok sayıda farklı kombinasyon alır.


Yeni suratlar arasında "Yanan Yüz", "Sarmal Gözlü Surat" ve "Buğulu Yüz" sanatı yer alıyor. Bunlara "Yanan Kalp" ve "Kalbi Onaran" görseller katıldı. Apple ayrıca şırınga emojisini, temsil edilen kanı, devam eden koronavirüs pandemisine göre kullanıma daha uygun berrak bir sıvıyla değiştirdi.


Apple'ın markalaşma çabaları devam ediyor ve "Kulaklık" emojisi artık AirPods Max'in gümüş bir örneğini yansıtıyor. Şirket, "Masaüstü Bilgisayar", "Dizüstü Bilgisayar", "Cep Telefonu" ve "Saat" gibi diğer emojileri kendi donanımı ile göstermektedir.

Güncellemeler bu baharda piyasaya sürüldüğünde yeni emojinin iOS 14.5 ve iPadOS 14.5'e eklenmesi bekleniyor.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page