top of page
Ara

Bitcoin ağı, işlem hacminde PayPal'ı geride bıraktı, gözler Mastercard'a çevrildi

Güncelleme tarihi: 29 Kas 2021

Dünyanın en eski merkezi olmayan kripto para ağı olan Bitcoin, dolar değerine göre işlenen hacim açısından PayPal'ı çoktan aştı

Bitcoin ağı, işlenen hacimde PayPal'ı geride bıraktı, gözler Mastercard'a çevrildi

Dünyanın en eski merkezi olmayan kripto para ağı olan Bitcoin, dolar değerine göre işlenen hacim açısından PayPal'ı çoktan aştı. Yakın tarihli bir rapora göre, BTC ağı bu yıl çeyrek başına yaklaşık 500 milyar dolar işlem gördü.


Bitcoin'in 'aktarılan değeri' Mastercard'ı ne zaman geçecek?

Kripto para biriminin 2009'daki başlangıcından bu yana, ağ muazzam bir şekilde büyüdü ve günlük milyarlarca dolarlık işlem gerçekleştirdi.


Bitcoin ağı, 2021'de çeyrek başına yaklaşık 489 milyar dolar işleyerek PayPal'ın rekorunu 187 milyar dolar geride bıraktı ve ödeme şirketi her çeyrekte ortalama 302 milyar dolar işlem gördü.


Blockdata'nın yakın tarihli bir raporuna göre, Bitcoin, 1966'da kurulan bir şirket olan Mastercard'a kıyasla işlenen hacim açısından %27'dir ve ağı her çeyrekte 1.8 trilyon dolar işliyor. Visa'nın ağı her çeyrekte ortalama 3.2 trilyon dolar işlem gördü.


Raporda ayrıca, artan işlem sayısı, işlem başına gönderilen ortalama BTC miktarı ve önde gelen kripto para biriminin fiyatındaki artış dahil olmak üzere üç faktöre dayalı olarak Bitcoin'in Mastercard ve Visa seviyesindeki hacimlere ulaşabileceği öne sürüldü.


Blockdata, Bitcoin'in işlem başına aktarılan değerini kabaca %260 artırması durumunda, ağın Mastercard'a eşdeğer bir hacmi işliyor olacağını kaydetti. Visa'nın hacim düzeyine ulaşmak için ortalama işlem değerinin %540 artması gerekiyor. Bitcoin fiyatı yaklaşık %260 artışla 245.000 dolara ulaşsaydı, ağ Mastercard'ın hacmine ulaşacaktı. Visa'nın hacim seviyesine ulaşmak için BTC fiyatının %540'lık bir artışla 435.000 $'a yükselmesi gerektiğini de belirtelim.


2021'deki mevcut büyüme oranı göz önüne alındığında Blockdata, Bitcoin ağının 2026 gibi erken bir tarihte Mastercard'ın hacimlerini geçebileceğini öne sürdü.


Bitcoin fiyatı 60.000 doları aşması bekleniyor.


Bitcoin fiyatı 56.000 doların altına düştükten sonra toparlanmaya başladı. Günlük grafikte yükselen paralel bir kanalda trend olmaya devam ederken BTC, 50 günlük Hareketli Ortalama'da (Simple Moving Average - SMA) ilk engeliyle 60.601 dolarda karşılaşabilir.


Dipnot: Bu içerik bir yatırım tavsiyesi değildir.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page