top of page
Ara

Bir otomobil imalat uzmanı, Tesla'nın üretim günlerinin rekabette "10 yıl öne" çıktığını söylüyor

Elon Musk'ın "üretim cehennemi" sırasında Tesla'nın fabrikasında uyuduğu zamanın üzerinden yıllar geçti ama emeklerinin karşılığını da almaya başladığı zaman geldi

Elon Musk'ın "üretim cehennemi" sırasında Tesla'nın fabrikasında uyuduğu zamanın üzerinden yıllar geçti. O zamandan beri işler o kadar gelişti ki, bir üretim uzmanına göre Tesla şu anda rekabetin tam on yıl önünde.


Geçen hafta Bernstein'ın ev sahipliğini yaptığı bir konferansta, arabaların maliyet analiziyle tanınan Sandy Munro, "Üretim hızlarında araba yapma konseptini tam olarak anladıklarını veya kavradıklarını sanmıyorum" dedi.


Yatırımcılar ve analistler değişiklikleri açıkça fark ettiler. Şirketin hisse senedi fiyatı, Tesla için bir ilk olan art arda dört karlı çeyrek boyunca yükseldi.


Nasıl? Munro, "1 numara, çok sayıda robot söktüler," dedi. "Elon'un bir şekilde her şeyi robotların ele geçirebileceğini düşündüğünü düşünüyorum, ancak gerçekte bunun birçok durumda yanlış olduğu kanıtlandı."


Musk Nisan ayında, robotlar yardımcı olsa da, "Tesla'daki aşırı otomasyonun bir hata olduğunu" itiraf etti.


"İnsanlar küçümseniyor" diye ekledi.


Ancak Tesla'nın rekabette öne çıktığı başka bir alan daha var, dedi Munro: Tasarımlarını sürekli geliştiriyor.


"Yani Tesla'nın yaptığı şey, muhtemelen% 90,% 95 orada olan bir ürünü piyasaya sürmek" dedi. "Ancak, her arabada neler olup bittiğini araştırmanın o kadar çok yolu var ki, geri bildirimler şunu söyleyebilir: 'Hey, bence yapmamız gereken X. O mühendislik değişikliğini yapalım ve araçlara uygulayalım Bundan sonra ve eğer bir müşterinin bir sorunu varsa veya olduğunda, tombala, nasıl çözeceğimizi bilmiyoruz veya parçaları değiştireceğiz. '


Munro, "İkisi arasında bir seçim yapmak zorunda kalsaydım -% 95'e ulaşmak ve ardından temelde müşterilerin şikayet edene kadar beklemek ve ardından işleri hızla değiştirmek, bu yaklaşımı tercih ederdim.


Bu yaklaşım işe yarıyor gibi görünüyor. Analistler, Tesla'nın bu yıl şirketin rehberliğine uygun olarak yaklaşık 500.000 otomobil üretme yolunda ilerlediğini tahmin ediyor. Tesla, beklentileri aşan üçüncü çeyrek teslimat ve üretim rakamlarını şimdiden yayınladı. Şimdi, Model Y'nin üretim hattından çıkmasıyla, Munro etkilenmişe benziyor.


"Geçmişte Model 3 ile Tesla'nın muhtemelen herkesten beş ila sekiz yıl önde olduğunu söylemiştim" dedi. "Ve şimdi, bazı durumlarda, arabanın bazı alanlarında Tesla'nın, özellikle üretim söz konusu olduğunda 10 yıl ileride olduğunu düşünüyorum."


Tesla, 21 Ekim'de üçüncü çeyrek finansallarını açıklayacak.

Etiketler:

0 yorum
bottom of page