top of page
Ara

Apple One ile Apple'ın birçok hizmeti aylık sabit bir fiyat etiketi ile geliyor

Apple yalnızca yeni bir iPad veya Apple Watch satın almanızı değil, aynı zamanda sizi Apple One'a kaydolmaya ikna etmeyi hedefliyor

Apple geçtiğimiz günlerde, Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade, Apple News+, Apple Fitness+ ve iCloud dahil Apple’ın tüm abonelik servislerini tek bir basit planla edinmenin en kolay yolu olan Apple One’ı duyurdu. 100’ün üzerinde ülke ve bölgedeki müşteriler tek bir abonelikle, en sevdikleri Apple servislerinden iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV ve Mac dahil, en sevdikleri aygıtlarında yararlanabilirler.


Apple One nedir?

Apple Time Flies etkinliğinde şirket yeni bir abonelik modeli Apple One'ı tanıttı. Apple One, Apple uygulama ailesinin en çok sevilen uygulamaları için uygun fiyatlı abonelik paketleri sunuyor. Apple Music, Apple Cloud, Apple TV, Apple Arcade, Apple Fitness ve Apple News olmak üzere öne çıkan uygulamalar, artık kullanıcılar için daha erişilebilir olacak.

“Apple One, Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade, iCloud dahil Apple’ın abonelik servislerinden yararlanmayı hiç olmadığı kadar kolaylaştırıyor,” diyen Apple İnternet Yazılımları ve Servislerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Eddy Cue sözlerini şöyle sürdürdü: “Apple One ile, tek bir basit abonelikle Apple’ın en iyi eğlence servislerine en sevdiğiniz aygıtların tümünden erişebileceksiniz.”  

Apple One ile, müşteriler aşağıdaki en iyi eğlence, haber, fitness ve bulutta depolama servislerine erişecekler:

  • Apple Music, 70 milyondan fazla şarkı, binlerce çalma listesi, dünyanın en iyi müzik uzmanlarının günlük seçimleri çığır açan Apple Music radyo ve eşzamanlı şarkı sözleri gibi yenilikçi özellikler sunuyor.

  • Apple TV+, günümüzün en yaratıcı ve saygın yapımcılarının Apple Orijinal içeriklerine ev sahipliği yapıyor. Apple TV+’ın orijinal içerikleri şimdiden, 18 Emmy adaylığı dahil 100’ün üzerinde ödül kazandı. Bu, ilk 10 ayında diğer online yayın servislerinin kazandıklarından daha fazla. 

  • Apple Arcade, oyun severlere iPhone, iPad, iPod touch, Mac ve Apple Tv’de 100’den fazla çok eğlenceli oyuna, reklam ve uygulama için satın alımlar olmadan sınırsız erişim sağlıyor.

  • Apple News+, önde gelen gazetelere ve yüzlerce dergiye premium erişim sağlıyor.

  • Apple Fitness+, Apple Watch için geliştirilen ilk fitness deneyimi. Bu yılın ilerleyen aylarında kullanıcılara sunulacak. Apple Fitness+ Apple Watch’taki ölçümleri, kullanıcıların iPhone, iPad ve Apple TV ekranında görselleştirmesi için akıllı bir şekilde bir araya getiriyor. Apple Fitness+, ilham veren, dünya çapında antrenörlerin sundukları ve ünlü sanatçıların motive edici müzikleriyle desteklenen, tüm yetenek düzeylerine yönelik, türünün ilk örneği olan sürükleyici ve kişiselleştirilmiş bir antrenman deneyimi sunuyor.

  • iCloud, müşterilerin fotoğraflarını, videolarını, dosyalarını ve daha fazlasını güvenli şekilde depolar ve müşteriler bunlara kendi aygıtlarından erişebilirler.


Bu rakiplerin çoğunda olduğu gibi, Apple One bu sonbaharda piyasaya çıktığında abonelerini birkaç farklı seçenekler arasından seçim yapabilecek.


Bu sonbahardan itibaren, Apple abonelikleri olan müşterilere herhangi bir Apple aygıtında oturum açabilmeleri ve daha da fazlasını daha ucuza alabilmeleri için doğru Apple One planı önerilecek. 

  • Bireysel abonelik aylık 14,95 ABD doları karşılığında Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade ve 50 GB iCloud depolama alanı sunuyor.

  • Aile aboneliği 19,95 ABD doları karşılığında, altı aile üyesi arasında paylaşabildiği, Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade ve 200 GB iCloud depolama alanı sunuyor. 

  • Premier aboneliği, sunulduğu yerlerde, 29,95 ABD doları karşılığında, altı aile üyesinin paylaşabildiği, Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade, Apple News+, Apple Fitness+ ve 2TB iCloud depolama alanı sunuyor.

Apple One, müşterilerin sahip olmadıkları tüm servisler için 30 günlük bir deneme süresi sunuyor. Apple One sayesinde müşteriler her ay yalnızca bir fatura alacaklar ve Apple One planlarını istedikleri zaman kolayca değiştirebilecek veya iptal edebilecekler. Aile ve Premier planlarıyla, altı aile üyesi plan kapsamındaki tüm servislere kendi kişisel hesaplarından ve kişisel tercihleriyle erişebilecek.


Bu fiyatlandırma, Google ve Microsoft'taki hizmet paketleriyle ilginç bir tezat oluşturuyor. Bu ikisinin depolamayı ve çoğunu vurguladığı yerde, Apple bunu dördüncü sıradaki öğe olarak listeliyor.


Bu rakamlar ABD fiyatları. Apple One Bireysel ve Aile planları, bu sonbahardan itibaren 100’ün üzerinde ülke ve bölgede kullanıma sunulacak. Premier plan ise Apple News+’ın sunulduğu ve bu yılın ilerleyen aylarında buna Apple Fitness+’ın da ekleneceği, Avustralya, Kanada, Birleşik Krallık ve ABD’de kullanıma sunulacak.


Techsponential'ın kurucusu ve baş analisti Avi Greengart, "Şu anda Apple Music'e abone olan ve kesinlikle bir aile aboneliği olan herkes, bu kesinlikle akıllıca değil," dedi.


Apple Music'in aile aboneliği 14,99 ABD doları. Ancak bu senaryoda bile birçok aile iCloud saklama alanı için fazladan ödeme yapmaya devam edecek.


Greengart, "Apple hala buradaki depolama miktarını nispeten mütevazı kullanım durumlarıyla sınırlıyor," dedi. "Fotoğraflarınızı ve cihazlarınızı yedeklemeniz yeterli ve bundan fazlasına ihtiyacınız varsa, bu hala dahil değil."


50 ve 200 GB'den sonra, son ve en yüksek iCloud seçeneği ayda 9,99 ABD doları 2 TB seçeneğidir. Apple ayrıca ücretsiz 5 GB iCloud depolama alanı da veriyor; bu, iPhone yedeklemesi için o kadar yetersiz ki, yalnızca Google'ın her hesapla sağladığı 15 GB ücretsiz depolama alanı için Google Fotoğraflar iOS uygulamasının birçok yüklemesini yürütmesi gerekiyor.


Google ve Microsoft, Apple'ın sunmadığı yıllık ücretlerle iCloud fiyatlarını geçti. Google One, 100 GB için yıllık 19,99 ABD doları (aylık 1,99 ABD doları), 200 GB için yıllık 29,99 ABD doları (aylık 2,99 ABD doları) ve 2 TB için yıllık 99,99 ABD doları (aylık 9,99 ABD doları faturalandırılır).


Bu arada, Microsoft 365, 1 TB bireysel depolama alanı için yılda 69,99 ABD doları (veya ayda 6,99 ABD doları) ve altı kişiye kadar her biri için 1 TB ve Office için Microsoft Office veya yılda 99,99 ABD doları (ayda 9,99 ABD doları) istiyor.


Apple, iCloud depolamaya bağlanan bir Android uygulaması olmadan çok etkili bir şekilde rekabet edebileceğinden değil, her iki şirketi de yenmeye çalışmıyor. Tüm bu eklenti servislerinden yalnızca Apple Music, kendisini büyük rakip platformlardaki potansiyel abonelere açar.


Başka bir analist, Apple One'ın Apple Music'i şirketin baş belası olarak gördüğü konusunda hemfikir.


CCS Insight'ın araştırma şefi Ben Wood, e-postayla gönderilen bir açıklamada, "Apple One tarafından sunulan paket hizmetler, şirketin Apple'ın ürün ekosistemi ile daha fazla katılımı teşvik ederken sürekli hizmet geliri yaratma taahhüdünün altını çiziyor" dedi. "Bazı durumlarda Apple One, insanları Apple Music'in ötesinde Arcade ve News + gibi daha az popüler hizmetlere ek bir abonelik almaya da teşvik edecek."


Hizmetler, Apple’ın halihazırda son derece kârlı olan operasyonunun büyük bir bölümünü oluşturuyor. Şirket, bu yıl üçüncü mali çeyreğinde hizmetlerde 13,16 milyar dolarlık net satış bildirdi - Mac, iPad ve "Giyilebilir Cihazlar, Ev ve Aksesuarlar" kategorisindeki net satışlardan daha fazla. (İPhone, bu çeyrekte elde ettiği 26,42 milyar dolarlık net satışla Apple’ın en çok para kazanan şirketi olmaya devam ediyor.)


Greengart, Spotify'ın daha agresif bir stratejisinin olması gerektiğini öne sürdü: "Spotify kesinlikle burada artı çizgisinde."


Bu müzik akışı hizmeti ücretsiz reklam katmanı ve aylık 9,99 ABD doları tutarında reklamsız Premium seçeneği, bir çift için 12,99 ABD doları hizmet ve en fazla altı kişi için 14,99 ABD doları aile planı sunar.


Spotify ayrıca, iOS uygulamasının Apple'ın ilk yıl abonelik gelirinin %30'unu aldığı Apple'ın uygulama içi satın alma mekanizmasını kullanmasını zorunlu kıldığı için Apple aleyhine bir hukuk davası ve halkla ilişkiler davası yürütüyor.


Bu, Avrupa Komisyonu’nun bir antitröst soruşturması başlatmasına yol açtı. Apple’ın iOS işlemlerinde kesinti yapma kararlılığı, Temmuz ayındaki Mahkeme Yargı Komitesi duruşmalarında ABD'li milletvekillerinin CEO'su Tim Cook'un dostça olmayan ilgisini de kazandı.


Apple ile iş teşviki yeterince açık görünüyor - Greengart'ın dediği gibi, "müşteriyi bir iPhone ile yakalayın ve oradan değer oluşturun." Ancak bu değeri oluşturan rakipler bu konuda farklı hissedebilirler.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page