top of page
Ara

Apple çalışanları yılbaşı öncesi greve gidiyor

Apple, yılbaşı arifesi ortaya çıkan grev tehlikesiyle karşı karşıya. Daha iyi şartlar talep eden çalışanlar, iş bırakma kararı aldı

Apple çalışanları yılbaşı öncesi greve gidiyor

Apple ile çalışanları arasındaki ipler gerilmeye devam ediyor. Bir grup Apple çalışanı, çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle Noel arifesinde bir grev düzenledi. Çalışanlar, başlattıkları “Apple Together” hareketi kapsamında müşterileri de kendilerine destek vermek için bugün Apple mağazalarından veya internet sitesinden alışveriş yapmamaya çağırıyor. Şirketin perakende, kurumsal ve AppleCare bölümlerindeki çalışanlardan oluşan bir grup, çalışma koşullarına dair taleplerinin yanı sıra Apple’dan ücretli hastalık izni ve akıl sağlığı hizmeti beklediklerini yayınladıkları şu manifestoyla duyuruyor: “Biz Apple’ız. Saygılı bir iş yerini, ön saflarda korunmayı, ücretli hastalık iznini, uygun bir zihinsel sağlık hizmetini hak ediyoruz.”


Twitter üzerinden kurulan bir sayfa ile harekete geçen Apple çalışanları, yılbaşı öncesi iş bırakma kararı aldı. Pek çok kişinin katılacağı greve, firmadan bir yanıt gelmedi.


Apple Together hareketi başlıyor

Yılbaşı öncesi şirkette hareketli günlr yaşanırken, daha iyi çalışma şartları talep eden çalışanlar, Apple Together isimli bir oluşum kurdu. Twitter hesabı ve internet sitesi üzerinden seslerini duyurmaya çalışan çalışanlar, firmaya bir de açık mektup yazdı. Genel olarak daha iyi şartlara sahip olmak isteyen Apple çalışanları, greve gideceklerini ve konunun takipçisi olacaklarını belirttiler.


Grup ayrıca, Apple’da farklı düzeylerde taciz veya ayrımcılığa maruz kalan çalışanların hikâyelerini duyurmak için oluşturulan #AppleToo hareketinin bir bağalntısı gibi görünüyor. #AppleToo hareketine ek olarak, Haziran ayında bir grup çalışan, CEO Tim Cook’a ve yönetim ekibine uzaktan çalışmaya devam etmek isteyenlere destek olmalarını talep eden bir mektup yazmış, akabinde Apple, bu talebi reddetse de Şubat 2022 itibarıyla yeni bir hibrit çalışma düzenini denemeye başlayacağını duyurmuştu. Ayrıca, Apple, Omicron varyantının yayılmasıyla yeni çalışma düzenini ertelemiş ve ofise dönüş tarihinin henüz resmiyet kazanmadığını belirtmişti.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page