top of page
Ara

Android, mimikleriniz ile telefonunuzu kontrol etmeniz için bir uygulama geliştirdi

Güncelleme tarihi: 25 Eyl 2021

Google, Android için artık kullanıcıların akıllı telefonlarını yüz hareketlerini kullanarak kontrol etmelerini sağlayacak yeni erişilebilirlik özelliğini kullanıcıların beğenisine sundu

Android, mimikleriniz ile telefonunuzu kontrol etmeniz için bir uygulama geliştirdi

Güncellemelerden biri olan 'Camera Switches', cihazın kamerası aracılığıyla kullanıcıların yüz hareketlerini algılayan bir özellik olarak ön plana çıkıyor. Kullanıcılar daha sonra akıllı telefondaki görevlere karşılık gelen altı hareketi (sağa bak, sola bak, yukarı bak, gülümse, kaşlarını kaldır veya ağızlarını aç) ayarlayabilmeleri mümkün.


CNET'e göre, Camera Switches, Google'ın 2015'te piyasaya sürdüğü ve el becerisi sınırlı kullanıcıların uyarlanabilir anahtarlar kullanarak cihazlarına erişmesine izin veren bir özellik olan Switch Access'in yeni sürümüdür. Güncelleme ile birlikte kullanıcılar artık ellerini veya ses ile komut vermeye gerek kalmadan cihazlarını çalıştırabilecekler.


Android, Camera Switches özelliğine ek olarak yeni bir uygulama yayınladı: "Project Activate". Bu uygulamayla, yüz hareketlerini kullanan kullanıcılar, belirli bir işleve bağlanacak eylemleri özelleştirebilir. Belirli bir kişiye telefon etmek, kaş kaldırmak kadar kolay olabilir.


Ayrıca, kullanıcıların sorulara evet veya hayır şeklinde yanıt vermelerine, yanıtlarını konuşma üreten bir uygulamaya yazmalarına veya bakıcılarına bir metin göndermelerine olanak tanıyor.


Şu anda Project Activate, ABD, İngiltere, Kanada ve Avustralya'da Google Play Store'da mevcut. İlerleyen günlerde, tüm dünyada aktif olması bekleniyor.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page