top of page
Ara

Alışveriş döneminde Türkiye'deki işletmeler için fayda sağlayacak 3 çözüm önerisi

Günümüz tüketicileri aradıkları ürünlere en hızlı en kolay yoldan ulaşmak ve aynı zamanda en doğru seçenekleri görmek istiyor

Alışveriş döneminde Türkiye'deki işletmeler için fayda sağlayacak 3 çözüm önerisi

Google'dan harika bir yazı dizisi daha.


Günümüz tüketicileri aradıkları ürünlere en hızlı en kolay yoldan ulaşmak ve aynı zamanda en doğru seçenekleri görmek istiyor. Örneğin, Türkiye’deki tüketicilerin %33’ü koronavirüs öncesine göre daha çok online alışveriş yaptığını belirtiyor.

Google Arama’da bir ürün aradığınızda reklamverenler tarafından tanıtılan ürünleri Google Alışveriş sayesinde ana sayfada görmek mümkünken, Ağustos ayı itibariyle Google tarafından sunulan bu hizmet son buluyor. Servisi son bulacak kısım ise yalnızca Google Arama sayfasında yer alan Google Alışveriş Reklamları, yani karuseller. Hem Alışveriş sayfası hem de iki yılı aşkın süredir Türkiye’de faaliyette olan Akıllı Alışveriş reklam modeli aktif olarak devam ediyor. Peki, yeni dönemde Alışveriş reklamlarının işletmenize sağladıkları çerçevesinde farklı hangi çözümlerden faydalanabilirsiniz?


Akıllı Alışveriş kampanyalarının gücünden faydalanmaya devam edin

İşletmelerin alabileceği ilk aksiyon, mevcut Alışveriş kampanyalarını Akıllı Alışveriş kampanyalarına taşımaları olacaktır. Eğer halihazırda Akıllı Alışveriş’ten faydalanıyorsanız, işletmenizin ihtiyacına yönelik bir Hedef ROAS seçip kampanyanızı optimize edebilirsiniz, kampanyalarınız Arama Ağı dışındaki, Görüntülü Reklam Ağı, YouTube ve Gmail gibi Google platformlarında gösterilmeye devam edecek. Akıllı Alışveriş kampanyalarıyla kampanya yönetiminizi kolaylaştırabilir, dönüşüm değerinizi en üst düzeye çıkarabilir ve daha geniş kitlelere ulaşabilirsiniz. Örneğin, tüm mevcut ürün feed'ini ve öğelerini Google'ın makine öğrenimi ile birleştirerek Akıllı Alışveriş kampanyası başlatan Mavi, dönüşüm sayısını maksimuma çıkarma teklif stratejisini uyguladı ve yalnızca bir ay içerisinde satışlardan elde ettiği geliri %175 artırdı.

Dinamik Arama ile sunduklarınıza ulaşmak isteyen tüketiciye erişin

Gelişmiş bir web sitesine veya büyük bir envantere sahip reklamverenler için ideal olan Dinamik Arama Ağı Reklamları, reklamlarınızı hedeflemek için web sitenizin içeriğini kullanır ve anahtar kelime tabanlı kampanyalarınızdaki eksiklikleri gidermenize yardımcı olabilir. Bu noktada kullandığınız anahtar kelimeleri, reklam metinlerini, başlıkları düzenleyebilir ve maksimum dönüşümü elde edecek şekilde yenileyebilirsiniz. Anahtar kelimeleri içeren sayfalarınıza yönlendirilmiş reklamlar kurabilir, düzenli kontroller ile uygun olmadığını düşündüğünüz terimleri elimine edebilirsiniz. Dinamik Arama Ağı reklamlarını ana çözüm ortaklarından biri olarak seçen Beymen gibi, sayfa feed’lerini kullanıp daha çok sayıda alakalı reklam gösterebilirsiniz. Beymen de anahtar kelime bazında yönettiği kampanyalar haricinde kaçırmak istemediği kitleye yönelmek istedi. Çok kanallı teklif verme stratejisini de devreye sokan Beymen, mağaza ziyaret oranını %36 artırdı.

Günümüzdeki bu dinamik ortamda insanların ihtiyaçları sürekli değişiyor. Değişen kullanıcı davranışlarından haberdar olmak ve yeni kelimeler hedeflemek için Google Trendler'i kullanabilir, Türkiye’deki pazar eğilimlerini keşfedebilirsiniz. Ayrıca Yükselen Perakende Kategorileri’nden günlük, haftalık ve yıllık değişimleri gözlemleyebilirsiniz.

Harekete geçirici kampanyalar ile kullanıcı ilgisini aksiyona dönüştürün

Başarılı sonuçlar almak isteyen pazarlamacıların ilgili kitlelerle yalnızca konuşması yetmiyor. Bundan daha fazlasını yapmaları; örneğin, bu ilgiyi eyleme dönüştürmeleri gerekiyor. Ancak sürekli gelişen dijital medya ortamında, özellikle online videolar söz konusu olduğunda, başarılı sonuç elde etmek için doğru kampanya kurgusu yaratmak, ölçüm ve analizlerle süreci desteklemek büyük önem taşıyor.

Örneğin Arçelik, bu noktada çözümü Discovery reklamlarında buldu. Bir ay boyunca küçük ev aletleri için YouTube ana sayfasındaki özet akışı ve Gmail alanlarında yani Google envanterindeki kullanıcıları hedefleyebileceğiniz bir kampanya türü olan Discovery reklam modelini merkezine aldı. Arçelik Dijital Strateji ve Pazarlama Müdürü Metin Çerasi; “Discovery reklam modelinin hem bilinirlik hem de erişim sağlarken, satış da getirmesi kullanımın sürekliliğini sağlıyor,” diyor. Discovery kampanyası sonucunda Arçelik hem satış ve ciroda 2 kat hem de reklam harcamalarından elde edilen gelirde 4.5 kat artış sağladı. Özellikle sitede uzun süre vakit geçirecek kitlelere ulaşmada başarı getiren TrueView for Action kampanyaları ve performans odaklı video kampanyalarla ilgili daha detaylı bilgi için YouTube’da Etkili Pazarlama Faaliyetleri Yürütme Kılavuzu’muza göz atabilirsiniz.


Bu ve daha fazla güzel içerikler için Think with Google adresini ziyaret edebilirsiniz.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page