top of page
Ara

Adidas metaverse planlarının detaylarını paylaştı

Adidas'ın metaverse'e girişi gündem yarattı. Spor giyim markasının yaratıcı, özgün bir gelecek yaratmaya yönelik atılımının detayları belli olmaya başladı

Adidas metaverse planlarının detaylarını paylaştı

Tanınmış spor giyim şirketi Adidas, kısa süre önce Coinbase ile işbirliği kapsamında yeni bir ortaklığa gitti. Alman spor giyim devi, dijital varlık ödemelerini kabul etmeye bir adım daha yaklaşıyor ve “metaverse giyime” ilk adımı atıyor olabilir.


Adidas Metaverse'e giriyor

Adidas, Twitter'da Coinbase ile ortaklığını duyurdu ve bunun "muhtemelen hiçbir şey" olmadığını ekledi. Spor giyim devi şu ana kadar çok az ayrıntı verdi veya hiç ayrıntı vermedi, ancak firmanın kripto para birimi ve blok zinciri endüstrisine doğru büyük bir adım attığı görülüyor.


Adidas'ın spor giyim firması için kripto ödemelerini etkinleştirmek için ortak olabileceği ve Adidas ekosistemine potansiyel bir dijital varlık ödeme entegrasyonu getirebileceği yönünde spekülasyonlar ortaya çıktı.


The Sandbox'ın yerel kripto para birimi SAND, Adidas'ın Metaverse platformuyla bir "adiVerse" geliştireceğini tweet atmasının ardından toplandı. Spor giyim devi, Sandbox'ta bir miktar arazi bile satın aldı.


Adidas, değiştirilemez token (NFT) endüstrisine Robolox ile işbirliğine giderek giriş yapmıştı. Şimdilerde ise Adidas, spor ayakkabılarını Metaverse'e getirmeyi amaçlıyor.


Nike, firmanın Metaverse'de iş yapmasını sağlayabilecek araçlar üzerinde yıllarca süren araştırmaların ardından Metaverse'de dijital ürünler satmayı planlıyor. Spor giyim devi, 2019'da “CryptoKicks” için bir patent aldı.


Sandbox token değeri %57'lik bir yükselişe bakıyor

Sandbox Facebook'ta sonra üzerinde 600% artış simge olan isim değişikliği açıkladı Meta Ekim ayında. Adidas ile ortaklığın token için yükseliş hissini körüklemesi nedeniyle oyun platformu 24 Kasım'da 8 dolardan tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.


CoinDesk ayrıca, spor malzemeleri şirketinin Sandbox'ın metaverse'sinde, belki de harika bir şey inşa etmeye hazırlanırken bir parça "arazi" satın almış gibi göründüğünü de kaydetti.

Adidas'ın metaverse'e girişi gündem yarattı. Spor giyim markasının yaratıcı, özgün bir gelecek yaratmaya yönelik atılımının detayları belli olmaya başladı

Sandbox'ta yer alan ifadelerde Adidas hakkında şu ifadelere yer verildi: "Adidas Originals, Metaverse'e giriş yapıyor ve ilk sürükleyici ve her zaman açık sanal deneyimimizle Sandbox'a gidiyor. Bu cesur yeni özgünlük dünyasına ilk adımlarımızı atarken bize katılın.”





Ancak firma şimdilik her şeyi kapalı kapılar ardında tutuyor. Bununla birlikte, FXStreet tarafından bildirildiği üzere ortaklığın şirket için bir dijital varlık ödeme sistemine yol açabileceğine dair söylentiler var.


İkincisi, Adidas'ın resmi Twitter hesabı ile metaverse projesi Sandbox arasındaki etkileşimdir ve ikincisi, "Ya tüm orijinal düşünürleri ve yaratıcıları geleceğimizi birlikte tasarlamaya davet edersek?"


Bu, Adidas'ı, Nike'ın spor ayakkabı satmayı planladığı Roblox'taki rakibi Nikeland'a benzer bir şey olan, markanın metaverse'i için bir isim olabilecek “adiVerse” önerisinde bulundu.

Etiketler:

0 yorum
bottom of page