top of page
Ara

2020'de çevrimiçi bir ek işe başlamak için 9 neden

Ek bir iş, gelirinizi desteklemek için düşük maliyetli ve yüksek ödüllü bir seçenek olabilir.

2000'li yılların başından itibaren birçok iş kolu evrim geçirmeye devam ediyor. Teknoloji, internetin yayılımı derken birçok insan artık oturduğu yerden iş yaparak güzel paralar kazanmaya başladığı bir dönemdeyiz. Özellikle, 2020 pandemi süreci sonrası artan uzaktan çalışma ve kendi işini yapan insanlardaki görülen artış ile girişimciliğin ne kadar artış gösterdiğini söylemek mümkün.


İçinde bulunduğumuz pandemi döneminde, birçok insan gibi sizler de belki de gelirlerinizde kesintiler yaşayanlar grubu içinde yer alıyor olabilirsiniz. Hâl böyle olunca, ek iş yapmanız gerekebilir. Bu ve bunun gibi zor zamanlarda çevrimiçi bir yan koşuşturmaya başlamanın harika bir karar olmasının dokuz nedeni:


Çevrimiçi yan uğraşlar tam zamanlı gelire dönüşebilir

Çevrimiçi yan uğraşlarla ilgili en sevdiğim şeylerden biri, genellikle tam zamanlı bir gelire dönüşme potansiyeline sahip olmaları.


Eğer müşterileri çevrimiçi olarak yazmaya başlarsanız veya web sitesi kurma hizmetleri sunmaya başlarsanız ve yeni müşterileri nasıl etkili bir şekilde alacağınızı öğrenirseniz, günlük iş gelirinizi hızlı bir şekilde işle değiştirebilirsiniz. Günlük işiniz etrafında çalışabilir ve fazladan müşteri işlerini finanse edebilirsiniz.


Başlamak için düşük genel gider

Geleneksel bir iş kurmak on binlerce dolara (veya daha fazlasına) mal olabilir ve eğer bir yan koşuşturma yapıyorsanız veya bir yolculuk veya teslimat hizmeti için araba kullanıyorsanız, arabanıza bir sürü aşınma ve yıpranma uygulayacaksınız.


Çevrimiçi bir yan koşuşturma başlatmak genellikle çok az paraya mal olur ve ne yapmak istediğinize bağlı olarak birkaç yüz lira ve bazen biraz daha az bir fiyata halledilebilir.


Başlamak için çevrimiçi bir yan acele kadar uygun maliyetli olan çok az seçenek var.


Her zamankinden daha fazla platform

Başladığımda, bir web varlığını çevrimiçi hale getirmek için tek seçenek bir web sitesini elle kodlamaktı. HTML kodunu öğrenmek ve yazmak saatlerce sürdü ve yapılması çok zordu.


Artık kullanımı kolay ve etkili çok sayıda platform var:

  • Etsy'de satılık el yapımı ürünleri listeleyebilirsiniz.

  • Serbest hizmetlerinizi Upwork, Toptal, Fiverr, 99Designs ve daha fazlasında sergileyebilirsiniz.

  • El işi ürettiğiniz birçok şeyi Gittigidiyor, Hepsiburada gibi platformlarda satabilirsiniz.

  • WordPress'te bir yayıncılık işi başlatabilirsiniz.

  • WIX üzerinde kolaylıkla bir web sitesi kurabilirsiniz.

  • Amazon'daki talep üzerine baskı satıcıları aracılığıyla gerçekleştirilen ürünlerdeki orijinal tasarımları listeleyebilirsiniz.

Bu sadece yüzeyi çizmektir. Yaratıcı ve öğrenmeye istekli iseniz, gökyüzü sınırdır ve daha birçok olasılık mevcuttur.


Potansiyel küresel erişim

İnterneti yan uğraşınız için kullandığınızda, yerel alanınızla sınırlı kalmazsınız. Bu, yan koşuşturmaların bu kadar kolay tam zamanlı konsere dönüşmesinin nedenlerinden biridir.


Sunduğunuz ürün veya hizmetlerle ilgilenen dünyanın her yerinden insanlara ulaşabilirsiniz. Hatta zaman içinde gerçekten küresel bir marka bile oluşturabilirsiniz.


Birçok yinelenen gelir olasılığı

Bu, çevrimiçi ek işlere başlamak için en sevdiğim nedenlerden bir diğeri. Yaptığınız şeyi doğru bir şekilde yapılandırırsanız, pasif ve tekrar eden gelir için pek çok fırsat vardır.


Örneğin, bir yayıncılık işletmesi kurarsanız, 3 yıl önce yayınladığınız gönderilerden reklam geliri elde edebilirsiniz. Ayrıca, üyelik sitesi gibi size her ay ödeme yapan abonelik tabanlı bir iş kurabilirsiniz.


Bilgi edinmenin düşük maliyeti

LinkedIn Learning'den, Udemy'ye kadar, neredeyse her alanda çok az bir parayla becerilerinizi tazeleyebilirsiniz.


İpucu: Udemy'de her zaman satışları izleyin: Genellikle kurslarında %90 indirim sunarlar.


Örnek olarak, satış gücü yöneticilerine yüksek bir talep var. Satış ekibinin tamamını Udemy ile ilgili bir kurs aracılığıyla öğrenebilir ve ardından Salesforce Yönetici sertifika kursuna katılabilir ve muhtemelen bu beceri setiyle açılış gösterilerine başlayabilir veya evden bir iş alabilirsiniz.


Bunu yapabileceğiniz birçok alan var. Bunlar genellikle pazarlanabilirliği yüksek olan ve iyi bir maaş alabilmek için üniversite diplomasına ihtiyaç duymadığınız yeni becerilerdir.


Konum özgürlüğü

Birçok çevrimiçi yan koşuşturma size konum özgürlüğü sağlar - yani bunları bir dizüstü bilgisayar ve internet bağlantısıyla her yerden yapabilirsiniz.


Tam zamanlı bir gelire sahip olmak için yan dalaşmanızı geliştirirken, gerçek bir "dijital göçebe" yaşam tarzı yaşama potansiyeli çok büyük hale gelir.


Bu, istediğiniz yere, istediğiniz zaman seyahat edebilmek ve hiçbir işi kaçırmamak anlamına gelir.


Serbest işler çok iyi ödeyebilir

Çalışma saati başına potansiyel olarak 50 ila 100 lira kazanabileceğiniz birçok serbest çalışma alanı vardır. Müşterileri nasıl elde edeceğinizi ve elde tutacağınızı öğrenmek biraz zaman alabilir, ancak bu beceriye sahip olduğunuzda, kendi maaş günlerinizi hemen hemen yazabilirsiniz.


Esneklik

Çevrimiçi çalışmanın doğası gereği, çalışırken neredeyse her zaman esneklik vardır. Uzak bir işte çalışmadığınız sürece, zaman çizelgeleri içinde esnekliğe sahip olacaksınız.


Bu, çocuklar yataktayken, hafta sonları veya diğer yükümlülükleriniz varsa - günlük iş dahil - çalışmanıza olanak tanır.


Dünya her geçen gün daha da dijitalleşiyor. Yan uğraşınızı çevrimiçi olarak bularak, kendinize muazzam bir üst potansiyel verirsiniz ve hem geleneksel işlerde hem de serbest işlerde pazarlanabilir beceriler kazanırsınız.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page