top of page
Ara

Zor dönemlerde performans pazarlaması neden önemli?

Güncelleme tarihi: 4 Ağu 2020

Kazanan performans odaklı bir stratejinin unsurları nelerdir? Devamı yazımızda.

Zorlu zamanlarda pazarlamacılar, zamanlarını ve bütçelerini, tüketicileri satın alma yolunda ilerleten ölçülebilir stratejilere odaklarlar.


Covid-19 perakende mağaza önlerini ve diğer geleneksel kanalları kapatarak, endüstrilerdeki pazarlamacılar, çok kanallı pazarlamayı, ayrı temas noktalarında gerçekleşen bir şey olarak değil, uyumlu bir bütün oluşturmak için bir araya gelen unsurlar olarak benimseyen stratejileri sıfırlamalıdır. Sonuçları yönlendiren tutarlı bir deneyim oluşturmanın önemli bir parçası, çevrimdışı kanalları birleştirmektir. Bu önemlidir, çünkü bazı pazarlama düşüncelerinin aksine, tüketiciler sadece çevrimiçi yaşamamaktadır.


Bu işi yapmak için, tüketicinizin kafasına girmeniz, deneyimin kendileri için nasıl hissettirdiğini derinlemesine düşünmeniz ve ardından eylemi tetikleyen kampanyalar oluşturmanız gerekir. Performans odaklı çok kanallı bir strateji oluştururken göz önünde bulundurmanız gereken üç şey:


1. Bir plan yapın ve ona sadık kalmayı önceliklendirin

Sonuçları yönlendiren çok kanallı deneyimler, hareket halindeyken telafi edilemez. Tüketicileri yolculukları boyunca taşımak için her adımı haritalamanız gerekir.


Başlamak için, müşteri yolculuğunun mevcut modelini düşünün. 10 adım vardır, beşi satın alma öncesi aşamasında ve beşi satın alma sonrasıdır. Satın alma öncesi aşaması farkındalık, ilgi, değerlendirme, değerlendirme ve gerekçelendirmeyi kapsar. Satın alma işleminden sonra müşteriler, evlat edinme işleminden elde tutma oranına, sadakate genişleme ve son olarak da savunuculuk aşamasına geçiyor.


Bu modern müşteri yolculuğunun temel yapısı olmasına rağmen, dijital dünyanın doğasının tüketicilerin herhangi bir noktada gelebileceği anlamına geldiğini unutmayın. Bu yolculuğun nüanslarının Covid-19 ışığında nasıl değişmiş olabileceğini de düşünmek önemlidir. Bir tüketici hala bu temel adımlarla ilerleyecektir, ancak muhtemelen evden veya en azından farklı bir günlük rutinde.


Tüketicileri bir işleme doğru itmede nelerin en etkili olduğunu görmek için geçmişteki mesajlarınızı ve kampanyalarınızı değerlendirin. Tüketicilerinizin neye yanıt verdiğiyle ilgili bir fikriniz olduğunda, tam içerik takviminizi oluşturmak için daha iyi bir konuma sahip olursunuz.


Bu takvimin dijital ve fiziksel yürütmeler içerdiğinden emin olun. Tüketiciler bir satın almayı ciddi olarak düşünüyorsa, çevrimiçi ve kapalı olarak düşünüyorlar ve nerede olurlarsa olsunlar mindshare'i güvenceye almanız gerekiyor. Fiziksel posta parçalarıyla dijital kampanyalarınızın sonuçlarını nasıl artırabileceğiniz konusunda ekibinizle beyin fırtınası yapın. Örneğin, marka bilinirliğini artırmak için ücretli bir reklam kampanyası yürütüyorsanız, daha ayrıntılı ayrıntılara sahip bir posta parçası izleyerek reklamları tıklayan müşterileri değerlendirme aşamasına taşıyabilir misiniz?


Yaratıcı olmak ve gerçekten de tüketicilerin ayakkabılarına adım atmak için ekibinize meydan okuyun. Bunun bir kısmı, tüm mesajların mevcut anla alakalı olduğundan emin olmaktır. Karantinanın gerçekleri üzerinde durmak istememekle birlikte, en azından tüketicinizin neler yaşayabileceğini kabul etmek önemlidir.


2. Bir drop-off stratejisi oluşturun

Performansa dayalı bir stratejinin, müşterilerin ayrıldıkları veya sessizleştikleri zaman için bir plana ihtiyaçları vardır.


Çok fazla marka, özdeş e-posta teklifleri ve indirimleriyle potansiyel müşterileri bombalamakta hata yapıyor. Özellikle şimdi, tüketiciler kritik dünya olaylarına ayak uydurmanın stresini eklediğinde, bir mesajlaşma engellemesi onları markanızdan kolayca kapatabilir. Ayrıca, bunlar müşterinin alışverişi neden durdurduğunu veya bir rakibe taşındığını anlamak için çok az şey yapar. Paketten sıyrılmak için doğrudan tüketicilerin satın alma yolunda oldukları yerle konuşan çevrimdışı kampanyalar oluşturun.


Yol bisikleti satan bir açık hava mağazası olduğunuzu düşünün. Hevesli bir binici olan ve bisikletlerini yükseltmek için bilgi için web içeriğinize göz atan bir tüketiciniz olabilir. Ancak birkaç gün içeriğinizle etkileşime girdikten ve hatta sepetlerine bisiklet ekledikten sonra tüketici sessizleşir. Tüketiciye ürününüz hakkında hatırlatmanız gerekir.


Basit bir hatırlatma e-postasının ötesine geçin ve dijital olarak geliştirilmiş postaları düşünün. Bunlar AR / VR, QR kodları ve yakın alan iletişimi (NFC) gibi teknolojileri entegre eden fiziksel posta parçalarıdır. Bu potansiyel müşterinin zaten hangi içerikle etkileşime girdiğini ayrıntılı olarak inceleyin ve ardından kişiselleştirilmiş bir URL veya mikro siteye yönlendiren bir QR koduyla doğrudan posta parçası gönderin. İdeal olarak, bu tüketici içerik ve kişiselleştirme seviyesinden etkilenecek ve satın almalarını tamamlamak için ilham kaynağı olacaktır.


Dijital olarak geliştirilmiş posta ile nereden başlayacağınızdan emin değilseniz, içeriğinizi yerden kaldırmanıza yardımcı olabilecek bir satıcıyla konuşun.


3. Satın alma sonrası deneyime odaklanmak

Performans odaklı bir strateji satın alma işlemiyle bitmez. Asıl amaç, sizi savunacak tutkulu marka hayranları yaratmaktır.


Bunu yapmak için, tüketiciyi markanıza bağlı kalmaya teşvik eden eğlenceli içerikler hazırlayın. Sor: Tüketiciye ne sunabilirsin? Ürününüzden daha fazla keyif almanın yolları var mı? Veya satın aldıkları ürünle iyi eşleşen ek ürünler mi?


Tüketiciyi sadakat programınıza kaydolmaya teşvik etmek için Bilgilendirilmiş Teslimat özelliğiyle posta göndermeyi deneyin. Bu özellik, tüketiciye gelmeden önce postalarının e-posta yoluyla önizlemesini sağlar ve ilgili dijital içeriğe erişmelerini sağlar. Bu genellikle gezinme içeriği olarak adlandırılır ve eğlenceli, açıklayıcı bir videodan tedarik zincirinizle ilgili derinlemesine bir bilgi grafiğine kadar her şey olabilir.


İdeal olarak, tüketiciler postanın geldiğini bilecek ve postayı almadan önce gezinme içeriğinizle etkileşime geçecektir.


Oturduktan sonra, bir posta parçasının ne zaman geldiğini görmenizi sağlayan Bilgilendirilmiş Görünürlük özelliğini kullanarak deneyime devam edebilirsiniz. Oradan, anı uzatmak ve markanızı akılda tutmak için mükemmel zamanlanmış e-postaları, dijital veya sosyal kampanyaları kullanabilirsiniz.


Tüm bu içeriğin amacı sadakati doğal bir sonraki adım haline getirmektir. Tüketici, gönderdiğiniz içerik ve mesajlaşmadan o kadar memnun olmalı ki, marka ailenizde kalmaya veya marka ailenizin bir parçası olmaya son derece motive oluyorlar.


Muhtemelen bildiğiniz gibi, birçok tüketici isteğe bağlı harcamalarını sıkılaştırıyor ve mevcut karantinadaki varlıkları için gerekli olmayan markaları kesiyor. Satın alma sonrası bir deneyim yaratmamak, tüketicinin hayatında sahip olduğu markalardan biri olma yeteneğinizi ciddi şekilde engelleyebilir.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page