top of page
Ara

Zoom artık American Airlines, Expedia ve Hilton'dan daha değerli

Güncelleme tarihi: 13 Nis 2020

Birçok ülkede güvenlik gerekçesiyle engellemelere maruz kalan, geçtiğimiz günlerde de davalık olan şirket büyümeye devam ediyor. Koronavirüs salgını döneminde, karantina zamanlarında, Zoom telekonferans hizmetleri eğitim, ve diğer çeşitli çevrimiçi etkinlikler için yaygın olarak kullanılıyor.

8 Nisan kapanışından itibaren Zoom'un 31.73 milyar dolarlık bir piyasa değeri vardı, Hilton (18.26 milyar dolar), American Airlines (7.91 milyar dolar) ve Expedia'nın (4.35 milyar dolar) toplam değeri 30.52 milyar dolardı. Çok sayıda insanın koronavirüs pandemisi nedeniyle bir kilitlenme veya bir tür hareket kısıtlamasıyla karşı karşıya kalmasıyla, dünya çapında şirketler sosyal mesafeyi uygularken çevrimiçi kalmak için telekonferans talebi hızla arttı. Koronavirüs salgını döneminde, karantina zamanlarında, Zoom telekonferans hizmetleri eğitim, ve diğer çeşitli çevrimiçi etkinlikler için yaygın olarak kullanılıyor.


Diğer yandan, havacılık ve misafirperverlik en çok etkilenen sektörler arasında yer aldı. Hilton'un değeri Ocak ayında 31 milyar dolardan neredeyse yarıya düştü. American Airlines ve Expedia, 3 Nisan itibariyle 4 milyar dolar ve 7 milyar dolarlık piyasa değeri bıraktı. Aynı zamanda, Zoom'un marka değeri bu yılın başından beri neredeyse iki katına çıktı. Zoom'un aldığı bazı güvenlik tedbirlerine rağmen, bilgisayar korsanlarının kendilerinin davetli olmadığı toplantılara katıldığı “Zoombombing” veya “Zoom raiding” raporlarının ortaya çıkmasından sonra yakın zamanda gizlilik endişelerinin artmasına neden olmuş, birçok ülkede Zoom, güvenlik nedeniyle yasaklanmıştı. Zoom, o zamandan beri kullanıcıların varsayılan olarak etkin olmasa da aramalarını şifre ile korumasına izin verdi. TechCrunch geçtiğimiz günlerde bazı raporlarda, şirketin iddialarına rağmen Zoom video görüşmelerinin uçtan uca şifreli olmadığını iddia ettiğini söyledi. TechCrunch ayrıca Zoom'un “en az birkaç bin” kişinin e-posta adreslerini sızdırdığını söylediğinden, kişisel adreslerin aynı şirkete aitmiş gibi muamele edildiğini söyledi.

0 yorum
bottom of page